Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van Hotels.com. Londen veroverde 22% van de stemmen, waarmee de Britse hoofdstad de concurrentie ver achter zich liet. New York volgt op plaats twee met 10% van de stemmen, net voor Tokio, dat 9% van de stemmen wist te behalen. Berlijn eindigde met 5% van de stemmen op de vierde plaats en Amsterdam kreeg 4% van de stemmen en belandt hiermee op een gedeelde vijfde plaats samen met Madrid en Mexico-Stad.

Van de 33 steden in het onderzoek voert Londen de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën, waaronder netheid (23%), omgevingskennis (27%), rijgedrag (30%) en vriendelijkheid (23%).

Veiligheid is voor bijna een kwart van de ondervraagde reizigers (23%) het belangrijkste criterium bij een taxirit, ook hier scoren de 'cabs' in Londen het best.

Op het onderdeel prijs/kwaliteit voeren New York en Bangkok de ranglijst aan (20%), hoewel Bangkok dit jaar geen algehele top vijf notering behaalde. De befaamde gele taxi's in New York gaan aan kop als het aankomt op de beschikbaarheid van taxi's (23%).

Liefde in de taxi

Uit het onderzoek blijkt dat reizigers over de hele wereld geneigd zijn om tijdens een taxirit te gaan smsen en emailen (19%). De op een na populairste bezigheid is slapen (15%), gevolgd door eten (10%) en zoenen (9%).

Gevraagd naar welke natie het meest amoureus is in taxi's, zijn het de Britten die de boventoon voeren. Van de reizigers die toegeven hun hartstochtelijke gevoelens te uiten op de achterbank, is 14% Brits. Dat is 10% meer dan het wereldwijde gemiddelde van 4%. (MS)

Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van Hotels.com. Londen veroverde 22% van de stemmen, waarmee de Britse hoofdstad de concurrentie ver achter zich liet. New York volgt op plaats twee met 10% van de stemmen, net voor Tokio, dat 9% van de stemmen wist te behalen. Berlijn eindigde met 5% van de stemmen op de vierde plaats en Amsterdam kreeg 4% van de stemmen en belandt hiermee op een gedeelde vijfde plaats samen met Madrid en Mexico-Stad. Van de 33 steden in het onderzoek voert Londen de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën, waaronder netheid (23%), omgevingskennis (27%), rijgedrag (30%) en vriendelijkheid (23%). Veiligheid is voor bijna een kwart van de ondervraagde reizigers (23%) het belangrijkste criterium bij een taxirit, ook hier scoren de 'cabs' in Londen het best. Op het onderdeel prijs/kwaliteit voeren New York en Bangkok de ranglijst aan (20%), hoewel Bangkok dit jaar geen algehele top vijf notering behaalde. De befaamde gele taxi's in New York gaan aan kop als het aankomt op de beschikbaarheid van taxi's (23%).Liefde in de taxi Uit het onderzoek blijkt dat reizigers over de hele wereld geneigd zijn om tijdens een taxirit te gaan smsen en emailen (19%). De op een na populairste bezigheid is slapen (15%), gevolgd door eten (10%) en zoenen (9%). Gevraagd naar welke natie het meest amoureus is in taxi's, zijn het de Britten die de boventoon voeren. Van de reizigers die toegeven hun hartstochtelijke gevoelens te uiten op de achterbank, is 14% Brits. Dat is 10% meer dan het wereldwijde gemiddelde van 4%. (MS)