De staat van Pompeï is dramatisch

© AFP

Volgens Antonio Irlando, de woordvoerder van een ngo die zich bekommert om cultureel erfgoed, is de staat van Pompeï “dramatisch”.

Verschillende stukken muur van de ruïnes in Pompeï zijn weer ingestort. De oorzaak is de zware regenval van de voorbije dagen.

Medewerkers ontdekten dat een onlangs gerestaureerd stuk muur, van twee meter lang, van een winkel ingestort is onder het gewicht van een andere muur. Zondag waren al een boog van de Tempel van Venus en de ringmuur van de dodenstad ingezakt. De zones werden afgesloten voor het publiek.

Dramatisch

Volgens Antonio Irlando, de woordvoerder van een ngo die zich bekommert om cultureel erfgoed, is de staat van de site “dramatisch”. Hij beweert dat de omvang van de instortingen afgezwakt wordt. “Voor elke ingestorte muur waarvan we het bestaan weten, zijn er negen andere waarover niet gecommuniceerd wordt”, zegt hij.

De nieuwe minister van Cultuur, Dario Franceschini, heeft al een bijeenkomst georganiseerd om een schadelijst van de site op te stellen en de vooruitgang van de restauratie, die voor een groot deel door de EU gefinancierd wordt, te evalueren.

De voorbije drie jaar vonden al verscheidene van dergelijke incidenten plaats in de ruïnes van Pompeï, een stad die in het jaar 79 bedolven raakte onder het as van de Vesuvius. Daarom maakte de EU 105 miljoen euro vrij voor de restauratie van de site. Binnen de vier jaar zouden de werken afgerond moeten zijn. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content