De tocht loopt van het zuiden naar het noorden en speelt al sinds de eerste eeuw, de tijd van de Romeinen, een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis. De route werd gebruikt door herders die met hun vee van de ene naar de andere plaats trokken. Vooral tijdens de middeleeuwen werden belangrijke steden, kerken, forten, tempels, bruggen en triomfbogen langs de weg gebouwd.

De Ruta de la Plata begint in de Andalusische stad Sevilla, loopt door eeuwenoude steden als Zafra, Mérida, Cáceres, Salamanca, Zamora, Oviedo en eindigt in Astorga in de Noord-Spaanse regio León. De Zilverroute is zo'n 800 km lang, doorkruist 7 provincies en u kunt hem wandelend, fietsend of op de motor afleggen.

Op de website www.rutadelaplata.com vindt u alle toeristische en praktische informatie over de Zilverroute. (MS)

De tocht loopt van het zuiden naar het noorden en speelt al sinds de eerste eeuw, de tijd van de Romeinen, een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis. De route werd gebruikt door herders die met hun vee van de ene naar de andere plaats trokken. Vooral tijdens de middeleeuwen werden belangrijke steden, kerken, forten, tempels, bruggen en triomfbogen langs de weg gebouwd. De Ruta de la Plata begint in de Andalusische stad Sevilla, loopt door eeuwenoude steden als Zafra, Mérida, Cáceres, Salamanca, Zamora, Oviedo en eindigt in Astorga in de Noord-Spaanse regio León. De Zilverroute is zo'n 800 km lang, doorkruist 7 provincies en u kunt hem wandelend, fietsend of op de motor afleggen. Op de website www.rutadelaplata.com vindt u alle toeristische en praktische informatie over de Zilverroute. (MS)