Britten zijn de slechtst geklede toeristen van Europa, vlak voor de Duitsers. Italianen, Fransen en Spanjaarden zijn dan weer een toonbeeld van elegantie op vakantie. Dat staat in een studie van de reiswebsite TripAdvisor.

Een derde van de Britse vakantiegangers, berucht voor modeblunders als kousen in sandalen, zegt nochtans moeite te doen om zich gepast te kleden op vakantie.

De enquête van de website, die werd uitgevoerd bij 2.700 Europeanen, onderzocht ook het vermogen van toeristen om zich voor even helemaal af te sluiten van hun job. De Fransen kunnen niet goed zonder: 87 procent geeft toe zijn werkgerelateerde e-mails te lezen tijdens hun vakantie.

Slechts een kwart van de ondervraagde Britten daarentegen, die bekend staan om hun lange werkdagen op kantoor, leest op vakantie elke dag zijn elektronische post.

Nog een ander cliché werd ontkracht: 93 procent van de Britten probeert om enkele woordjes in de plaatselijke taal te leren, terwijl 20 procent van de Fransen toegeeft hiervoor niet de minste inspanning te doen.

Britten zijn de slechtst geklede toeristen van Europa, vlak voor de Duitsers. Italianen, Fransen en Spanjaarden zijn dan weer een toonbeeld van elegantie op vakantie. Dat staat in een studie van de reiswebsite TripAdvisor. Een derde van de Britse vakantiegangers, berucht voor modeblunders als kousen in sandalen, zegt nochtans moeite te doen om zich gepast te kleden op vakantie. De enquête van de website, die werd uitgevoerd bij 2.700 Europeanen, onderzocht ook het vermogen van toeristen om zich voor even helemaal af te sluiten van hun job. De Fransen kunnen niet goed zonder: 87 procent geeft toe zijn werkgerelateerde e-mails te lezen tijdens hun vakantie. Slechts een kwart van de ondervraagde Britten daarentegen, die bekend staan om hun lange werkdagen op kantoor, leest op vakantie elke dag zijn elektronische post. Nog een ander cliché werd ontkracht: 93 procent van de Britten probeert om enkele woordjes in de plaatselijke taal te leren, terwijl 20 procent van de Fransen toegeeft hiervoor niet de minste inspanning te doen.