De Russen komen naar Maastricht

© Bonnefantenmuseum

Op 12 maart opent in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de unieke tentoonstelling ‘De Grote Verandering. Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917’.

Op 12 maart opent in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de unieke tentoonstelling ‘De Grote Verandering. Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917‘.

Het hele museum ademt dan de sfeer van het Rusland aan het einde van de negentiende eeuw, toen het land bruiste van de economische en culturele veranderingen en de revolutionaire spanning al voelbaar was.

Meer dan 80 schilderijen uit Russische museumcollecties, waaronder het beroemde Tretyakov in Moskou en het Russisch Museum in Sint-Petersburg, illustreren deze weinig bekende periode. De schilderijen van onder anderen Kazimir Malevich, Vladimir Tatlin en Wassily Kandinsky, Natalia Goncharova, Ilya Mashkov, Vasili Denisov en Aristarkh Lentulov zijn expressieve en kleurrijke werken.

De ambiance van de salons in Moskou en Sint-Petersburg van honderd jaar geleden wordt compleet gemaakt door foto’s, muziek, filmbeelden en teksten. Tegelijk met de tentoonstelling die loopt tot 11 augustus worden Soirées Russes gehouden met muziek-, theater- en dansvoorstellingen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content