De populairste zomervakanties

© Thinkstock

Spanje, Turkije, Griekenland, Tunesië en Egypte vormen de top vijf van de vliegvakanties.

Wat de autovakanties betreft, doen Frankrijk, Spanje en Italië het goed. Qua citytrips scoren Barcelona, Parijs en Londen hoog. Dat meldt Hans Vanhaelemeesch, de woordvoerder van Jetair.

Spanje tekent voor groei bij Jetair. Turkije staat nog altijd afgetekend op de tweede plaats, maar er wordt dit jaar wel een daling van het aantal boekingen genoteerd.

Ook voor Griekenland wordt een daling vastgesteld. “Enerzijds vond een normalisatie plaats na 2011, waarin Griekenland profiteerde als alternatief voor de landen die door de Arabische Lente werden getroffen. Anderzijds is er de negatieve perceptie in de publieke opinie. Die perceptie staat nochtans in contrast met de reële vakantiebeleving op de vakantie-eilanden, die normaal is”, legt Vanhaelemeesch uit.

Tunesië tekent een mooie groei op tegenover vorig jaar, toen het land nog volop aan het recupereren was van de Arabische Lente. Egypte kent dit jaar daarentegen opnieuw een terugval. “De vakantiebeleving aan de stranden van de Rode Zee is normaal, maar Egypte komt nog te vaak negatief in de publieke belangstelling, wat afstraalt op de vraag.”

In de top vijf van de autovakanties staan – na Frankrijk, Spanje en Italië – Oostenrijk en Duitsland. “Kleinere landen als Kroatië en Slovenië boeken vooruitgang, maar blijven relatief bescheiden in absolute cijfers”, klinkt het.

Disneyland Parijs ten slotte noteert een zeer sterke groei tegenover vorig jaar, onder meer vanwege speciale verjaardag acties. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content