De onbezochte provincie

© REUTERS

Het valt niet mee om er te geraken, maar juist daardoor is er nog geen massatoerisme. Papoea is de oostelijkste provincie van Indonesië, en niet te verwarren met het land Papoea-Nieuw-Guinea.

In de Baliemvallei, het toegankelijkste deel van Papoea, kunt u het leven van traditionele stammen meemaken. Mannen dragen een peniskoker (kokertas) waarmee ze duidelijk maken tot welke groep ze behoren. Tijdens spectaculaire voorstellingen bootsen ze, met pijl en boog, voorbije oorlogen na.

Qua ongerepte natuur en biodiversiteit kunnen weinig gebieden concurreren met het Lorentz National Park, het grootste beschermde natuurgebied van Zuidoost-Azië. Mangrovebossen, kustlijnen, regenwouden en zelfs gletsjers: het is er allemaal te vinden. Eén van de hoogtepunten is de eeuwig besneeuwde, 4884 meter hoge Carstenszpiramide. Ervaren bergbeklimmers kunnen aanmonsteren op een twintigdaagse expeditie met Dr. Weiglein Expeditions.

Een andere troef is de prachtige onderwaterwereld rond de Raja Ampat-eilanden. Met vijfhonderdveertig koraalsoorten, meer dan duizend vijfhonderd vissoorten en zevenhonderd weekdiersoorten is het één groot aquarium. Niet voor niets is deze plek uitgeroepen tot één van de bes-te duikplekken ter wereld. Boven de waterspiegel vindt u jungle, witte stranden en palmbomen.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content