De noordelijkste wielerwedstrijd ter wereld loopt door spectaculair decor

De mooiste kustlijn ter wereld is opnieuw het spectaculaire decor voor ’s werelds noordelijkste wielerwedstrijd.

De mooiste kustlijn ter wereld is opnieuw het spectaculaire decor voor ’s werelds noordelijkste wielerwedstrijd.

Nationale en internationale wielrenners komen voor de tweede keerin Noorwegen bijeen tijdens de Arctic Race of Norway. Deze editie is nog noordelijker en nog intenser dan vorig jaar.

Noordkaap het decor voor wielrennersrace

Vorig jaar werd de Arctic Race of Norway gehouden binnen de poolcirkel. Dit jaar gaat de race een stap verder door het peloton 400 kilometer verder richting het noorden te laten rijden. ’s Werelds meest noordelijke event in de wielersport vestigt een record dat vrijwel niet te verbreken is, met de finish van de eerste etappe op het meest noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap.

Wielrennen dwars door Noorse natuur

Van 14 tot 17 augustus is Noord-Noorwegen het decor voor de tweede editie van de Arctic Race of Norway. De wedstrijd bestaat uit vier etappes met een totale afstand van 708 kilometer. De trajecten brengen de wielrenners langs een aantal van de meest spectaculaire voorbeelden van de Noorse natuur.

De wielerwedstrijd start boven de Poolcirkel in de noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest. De eerste etappe is 204 kilometer en eindigt boven op de Noordkaap.

De tweede en het derde traject van de race brengt de deelnemers langs het stadje Honningsvag, noorderlichtstad Alta enhet fjord Kvaenangsfjellet. Onderweg zullen de wielrenners langs de bijzondere kustlijn en door de ongerepte Noorse natuur rijden.

Sprinten, klimmen en bonuspunten in Tromsø

De vierde etappe van de Arctic Race of Norway 2014 start en eindigt in Tromsø. Deze etappe bestaat uit vijf rondes met twee sprints en een klim twee kilometer voor de finish. De Arctic Race of Norwayzorgt ervoor dat fietsen aan populariteit wint inTromsø en de rest van Noorwegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content