De mooiste wandelroute in Vlaanderen

© Koen De Langhe, Toerisme Limburg

De kijkers van het toeristische tv-programma ‘Vlaanderen Vakantieland’ hebben de Bronnenwandeling in de Voerstreek verkozen tot ‘Mooiste Wandelroute van Vlaanderen Vakantieland’.

Met de gloednieuwe audiogids (gratis) is het dubbel genieten van dit stille heuvellandschap met verrassende vergezichten, authentieke vakwerkhuisjes, een commanderij, het langste spoorviaduct van Vlaanderen en gastvrije Voerenaars.

Alleen echte wandelaars konden quoteren

Meer dan 33 000 kijkers namen deel aan de wedstrijd die ‘Vlaanderen Vakantieland’ in oktober lanceerde. Van de 10 topwandelingen (2 per provincie) die het tv-programma week na week in een reportage toonde, wist de Bronnenwandeling in de Voerstreek de Vlamingen het meest te bekoren.

Alleen wie de wandeling effectief zelf beleefd had, kon zijn/haar stem uitbrengen. De Bronnenwandeling kreeg de hoogste scores voor de omgeving, moeilijkheidsgraad, afwisseling, voorzieningen en toegankelijkheid.

Wandeling vol verrassingen

De bekroonde Bronnenwandeling is een van de uitgestippelde themawandelingen die behoren tot het wandelknooppuntennetwerk, dat 128 km wandelroutes in de Voerstreek aan elkaar knoopt.

Het vertrekpunt van deze afwisselende wandeling ligt aan cultuurcentrum Het Veltmanshuis in Sint-Martens-Voeren. De wandelroute voert de wandelaar door bosrijke stukken en over heuvels met idyllische uitzichten.

Zoals de naam doet vermoeden, passeer je onderweg talrijke bronnen, ook die van de Voer. Andere hoogtepunten: de vakwerkhuisjes in Veurs, de Commanderie in Sint-Pieters-Voeren en het spoorwegviaduct in Sint-Martens-Voeren (het langste van Vlaanderen).

Gratis audiogids Om deze bezienswaardigheden nog beter te kunnen beleven, hebben Vlaanderen Vakantieland en Toerisme Limburg zopas een audiogids ontwikkeld. Één-presentatrice Kristien Maes en de Voerenaars Elza Vandenabeele, Nathalie Pirard en Guy Born nemen de bezoekers mee op een ontdekkingsreis naar het lokale erfgoed, de fauna en flora, het typische dialect van de regio en trucjes voor een geslaagde landschapsfoto.

Tien bordjes op de route geven aan waar je een fragment kan beluisteren. De audiogids is kosteloos te huur bij Toerisme Voerstreek in ’s Gravenvoeren. Of je kan de fragmenten gratis downloaden op www.toerismelimburg.be en op je eigen mp3-speler afspelen.

Info

Toerisme Limburg of op Voerstreek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content