De mooiste foto’s van vogels

Starling reizen

Starling reizen is de enige Belgische reisorganisatie die vogelreizen aanbiedt. De in Gent gevestigde touroperator organiseert workshops, natuurreizen en fotografiereizen voor verschillende leeftijden en niveaus. Vogelreizen brengen je onder andere naar het Lauwersmeer in Nederland, de Kaukasus, Oman, Marokko, Costa Rica, Bulgarije, Scandinavie, Wit-Rusland en Papoea.

Birding Breaks

De jonge Nederlandse reisorganisatie BirdingBreaks is gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen in Nederland en een groot aantal andere landen. Ze bieden groepsreizen naar onder andere Kenia, Sri Lanka, Oma, Spanje en de Waddeneilanden en individuele reizen naar Bulgarije, India, Oeganda……. In samenwerking met Birdpix organiseert BirdingBreaks ook fotoreizen en samen met Ocean Wide Expeditions cruises naar bijvoorbeeld Spitsbergen, Antarctica en de Kaapverdische Eilanden.

Inezia Tours Inezia Tours Inezia Tours organiseert vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en meer. Inezia Tours is expert op het gebied van poolreizen en expeditie cruises naar (Ant)Arctica zoals de Atlantic Odyssey van Ushuaia in Argentinië via Antarctica naar Kaapverdië.

Stichting Vogelreizen

Stichting Vogelreizen biedt korte en langere vogelreizen onder leiding van onbezoldigde Nederlandstalige gidsen. Enkele mogelijkheden: Eilat in Israël, Kenia, Eifel, Terschelling, Hongarije en Nepal.

Beluga Reizen

Beluga Adventures is gespecialiseerd in reizen naar de Noord- en Zuidpool on daar walvissen en andere dieren waar te nemen. Er zijn speciale vogel- en fotoreizen waarbij de aandacht vooral gericht is op het zien en fotograferen van de vogels op beide polen.

Blue Elephant

Het hoofddoel van de reizen van Blue Elephant is het kennismaken met de natuur. De reizen vinden plaats in kleine groepjes waardoor het mogelijk is maatwerk te leveren.

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen is de grootste specialist in Nederland op het vlak van actieve avontuurlijke reizen over de hele wereld. Ook vogelreizen, zowel voor beginnende vogelaars als echte kenners, horen tot het programma.

Aratinga Tours

Aratinga Tours is een kleine reisorganisatie gevestigd in Costa Rica die gerund wordt door de Vlaamse bioloog. Pieter Westra. Hij organiseert vogel- en natuurreizen door dit land met zijn indrukwekkende flora en fauna.

Wild Nature Travels

Wild Nature Travels is gespecialiseerd in natuur- en vogelreizen. Bestemmingen zijn onder andere Spanje, Roemenië, Costa Rica, Sri Lanka en Ethiopië. Ze bieden een vast programma, maar ook maatwerk. Bij alle reizen staat respect voor de natuur en lokale bevolking voorop. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content