De mooiste fjordenwandelingen in Noorwegen

© Terje Nesthus

Drie wandelingen in het gebied van de Noorse fjorden zijn absolute aanraders.

Zonder de Noorse wandelorganisatie Norske Turistforening zouden de Noorse bergen volstrekt ontoegankelijk zijn. De organisatie zorgde voor duizenden kilometers gemarkeerde wandelpaden (herkenbaar aan de rode ‘T’) en bouwde enkele honderden berghutten.

Drie wandelingen zijn absolute aanraders in het gebied van de Noorse fjorden. De Preikestolen (de Preekstoel) is de bekendste plek. Het 600 m hoog gelegen rotsblok is te bereiken vanuit het bergpension Preikestolen Fjellstue. Via een goed onderhouden pad loopt u in ongeveer 2 uur naar de rotspunt.

De wandeling naar de Trolltunga (Trollentong) vergt wat meer inspanning. De steenformatie ligt op 1100 m hoogte en zweeft 700 m boven het Ringedalsvatnet. De 20 km lange wandeling begint in Skjeggedal. U wandelt er tussen de 8 en 10 uur over. Op het eindpunt kunnen de wandelaars kamperen tussen de bergtoppen.

De derde, de Romsdalseggen, bestaat in 3 versies. De moeilijkste route is 10 km lang en kan enkel met een gids afgelegd worden. De andere twee zijn eenvoudiger. Onderweg zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. (MS)

Info: Visit Norway

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content