De mooiste dronefoto’s van het jaar: de wereld gezien vanuit het oogpunt van een vogel

. © Jim Picôt, Drone Photo Awards

Drones bieden ons een heel ander perspecteief op de schoonheid van de wereld. Dat bewijzen deze winnende foto’s van de Drone Photo Awards.

De winnaars van de belangrijkste fotowedstrijd met drones, de Drono Photo Awards, zijn bekendgemaakt. Dankzij drones kunnen we de wereld bekijken zoals vogels dat doen. Het biedt ons een heel ander perspectief op de schoonheid van de aarde.

Het is de zesde keer dat de wedstrijd als onderdeel van het Siena Awards Festival wordt georganiseerd. Prijzen zijn er in negen categorieën: abstract, lege steden: leven met covid-9, natuur, mensen, sport, series, stedelijke architectuur, bruiloft en dieren. Fotografen uit 126 stuurden hun mooiste foto’s in.

Ook zijn er prijzen voor de mooiste video’s gemaakt met een drone in twee categorieën: algemene video’s en lege steden: leven met covid-9.

Een selectie van 45 van de mooiste foto’s zal tussen 24 oktober en 29 november te zien zijn in Accademia die Fisiocritici in de Italiaanse stad Siena. Deze expositie is een onderdeel van het Siena Awards Festival dat in en rond Siena plaatsvindt. In Siena worden nog vijf andere fototentoonstellingen opgezet en in het vlakbij gelegen historisch dorpje Sovicille kan je een expo bezoeken van de internationaal bekroonde Zuid-Afrikaanse fotograaf Brent Stirton.

De foto’s die wij hier publiceren is een selectie van de winnaars. Een overzicht van alle winnende foto’s kan je bekijken op de website van de Drone Photo Awards.

Partner Content