Slot Egeskov, op het Deense eiland Fünen, heeft van het European Garden Heritage Network de European Garden Award 2012 ontvangen in de categorie 'Beste Vernieuwing en Renovatie van een Historische Tuin'.

De kasteeltuinen van Slot Egeskov behoren met een oppervlakte van meer dan duizend hectare tot de grootste van Denemarken. De tuinen vormen een mooie combinatie van historische en moderne tuinaanleg, doordat aan de oorspronkelijke tuinen met zorg moderne thema's toegevoegd zijn.

Behalve de grootste fuchsiatuin van Europa met ruim 1500 fuchsiavarianten, een renaissancetuin, een rozentuin, een Engelse tuin en kruidentuin staat Egeskov bekend om de historische heggen die vele meters hoog reiken. Ideaal voor het aanleggen van doolhoven.

Egeskov telt er maar liefst vier, waaronder het nieuwe labyrint van architect Piet Hein dat een prachtige weerspiegeling is van het oude doolhof uit 1733. Het park is daarom niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen die ook nog terechtkunnen in het old- timermuseum met een grote collectie vervoersmiddelen, een speeltuin en een boomklimpark. (MS)

Slot Egeskov, op het Deense eiland Fünen, heeft van het European Garden Heritage Network de European Garden Award 2012 ontvangen in de categorie 'Beste Vernieuwing en Renovatie van een Historische Tuin'. De kasteeltuinen van Slot Egeskov behoren met een oppervlakte van meer dan duizend hectare tot de grootste van Denemarken. De tuinen vormen een mooie combinatie van historische en moderne tuinaanleg, doordat aan de oorspronkelijke tuinen met zorg moderne thema's toegevoegd zijn. Behalve de grootste fuchsiatuin van Europa met ruim 1500 fuchsiavarianten, een renaissancetuin, een rozentuin, een Engelse tuin en kruidentuin staat Egeskov bekend om de historische heggen die vele meters hoog reiken. Ideaal voor het aanleggen van doolhoven. Egeskov telt er maar liefst vier, waaronder het nieuwe labyrint van architect Piet Hein dat een prachtige weerspiegeling is van het oude doolhof uit 1733. Het park is daarom niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen die ook nog terechtkunnen in het old- timermuseum met een grote collectie vervoersmiddelen, een speeltuin en een boomklimpark. (MS)