"Wie nooit werd gekust op een regenachtige namiddag in Parijs, werd nooit gekust", beweerde Woody Allen ooit. Welaan dan, omdat het bijna Valentijn is, de leukste plekken om te zoenen in de lichtstad.

1. De Jardins du Palais Royal staat vooral 's ochtends hoog aangeschreven bij tortelduiven. De boetieks van Marc Jacobs, Rick Owens en Stella McCartney liggen binnen handbereik.

2. Geen stad met een rivier of er is wel een brug der verliefden. In Parijs is dat de Pont Marie, een van de toegangsbruggen tot het Île Saint-Louis.

3. Is het u op de Place des Vosges te druk, dan kunnen geliefden zich verschuilen onder de inrijpoorten van een naburige steeg, de Impasse Guéménée.

4. Sex and the City-fans kennen de Pont des Arts, een voetgangersbrug met stalen bogen die het Louvre met het Institut de France verbindt. Mr. Big waagde er, toch in de figuurlijke zin van het woord, de sprong, al kunt u er ook gewoon uw initialen in het straatmeubilair kerven. Uitkijken voor rolschaatsers indien u met de ogen dicht zoent.

5. Privacy is op het terras van Les Deux Magots in het Quartier Latin ver zoek, maar de sightseeing is, op een kop koffie na, gratis in dit voormalige literaire en intellectuele centrum van Parijs. En als Jean-Paul Sartre er met Simone de Beauvoir kon kussen...

Wim Denolf

Bron: www.frankrijkhuis.nl.

"Wie nooit werd gekust op een regenachtige namiddag in Parijs, werd nooit gekust", beweerde Woody Allen ooit. Welaan dan, omdat het bijna Valentijn is, de leukste plekken om te zoenen in de lichtstad. 1. De Jardins du Palais Royal staat vooral 's ochtends hoog aangeschreven bij tortelduiven. De boetieks van Marc Jacobs, Rick Owens en Stella McCartney liggen binnen handbereik. 2. Geen stad met een rivier of er is wel een brug der verliefden. In Parijs is dat de Pont Marie, een van de toegangsbruggen tot het Île Saint-Louis. 3. Is het u op de Place des Vosges te druk, dan kunnen geliefden zich verschuilen onder de inrijpoorten van een naburige steeg, de Impasse Guéménée. 4. Sex and the City-fans kennen de Pont des Arts, een voetgangersbrug met stalen bogen die het Louvre met het Institut de France verbindt. Mr. Big waagde er, toch in de figuurlijke zin van het woord, de sprong, al kunt u er ook gewoon uw initialen in het straatmeubilair kerven. Uitkijken voor rolschaatsers indien u met de ogen dicht zoent. 5. Privacy is op het terras van Les Deux Magots in het Quartier Latin ver zoek, maar de sightseeing is, op een kop koffie na, gratis in dit voormalige literaire en intellectuele centrum van Parijs. En als Jean-Paul Sartre er met Simone de Beauvoir kon kussen... Wim Denolf Bron: www.frankrijkhuis.nl.