Wat zou de kerstmarkt zijn zonder Glühwein? Reeds in de middeleeuwen een probaat middel om bij bittere kou een beetje op te warmen. Van deze gekruide wijn wordt zelfs gezegd dat hij over geneeskrachtige eigenschappen bezit...

Tegenwoordig gaat er op de Duitse kerstmarkten jaarlijks zo'n 40 miljoen liter doorheen, volgens de Duitse consumentenbond voor het overgrote deel van prima kwaliteit.

In Trier doen ze er dit jaar nog een schepje bovenop: op deze romantische kerstmarkt komt alleen de allerbeste warme wijn in de bekertjes, zoals die van Weingut Schmitt uit het Beierse Bergtheim, onlangs door het vakblad Selection uit 72 soorten uitverkoren als 'beste Duitse Glühwein'.

Verrassend genoeg een witte variant. De wijn is namelijk een mengsel van Bacchus- en Müller-Thürgaudruiven, waaraan de typische kerstsmaken vanille, kaneel, sinaasappel en kruidnagel zijn toegevoegd. De kerstmarkt in Trier sluit op 22 december.

Wat zou de kerstmarkt zijn zonder Glühwein? Reeds in de middeleeuwen een probaat middel om bij bittere kou een beetje op te warmen. Van deze gekruide wijn wordt zelfs gezegd dat hij over geneeskrachtige eigenschappen bezit... Tegenwoordig gaat er op de Duitse kerstmarkten jaarlijks zo'n 40 miljoen liter doorheen, volgens de Duitse consumentenbond voor het overgrote deel van prima kwaliteit. In Trier doen ze er dit jaar nog een schepje bovenop: op deze romantische kerstmarkt komt alleen de allerbeste warme wijn in de bekertjes, zoals die van Weingut Schmitt uit het Beierse Bergtheim, onlangs door het vakblad Selection uit 72 soorten uitverkoren als 'beste Duitse Glühwein'. Verrassend genoeg een witte variant. De wijn is namelijk een mengsel van Bacchus- en Müller-Thürgaudruiven, waaraan de typische kerstsmaken vanille, kaneel, sinaasappel en kruidnagel zijn toegevoegd. De kerstmarkt in Trier sluit op 22 december.