De langste picknicktafel ter wereld staat in Plantentuin in Meise

© iStockphoto

De langste picknicktafel ter wereld staat sinds zondagmiddag in de Plantentuin in Meise. Een gerechtsdeurwaarder registreerde 300 meter en 58 centimeter. De tafel luidt niet alleen het zomerseizoen in.

Ze staat ook symbool voor het afsluiten van de overgangsperiode van het federale naar het Vlaamse niveau.

Het officiële wereldrecord van langste picknicktafel stond tot vandaag op naam van een organisatie in Koeweit, met 194,7 meter op 11 maart 2016. Personeelsleden van de Plantentuin bouwden de voorbije twee weken op hun domein in Meise een langere versie. Die werd zondag opgemeten door een gerechtsdeurwaarder, in het bijzijn van 500 sympathisanten. Een regenbui was net geen spelbreker tijdens het eerste weekend van het seizoensfeest “ZomerFloridylle“.

Vergeten groenten en eetbare bloemen

“We zorgden zelf voor het ontwerp en de constructie. We lasten en schilderden 178 metalen poten die 2.400 meter aan planken ondersteunen. In de picknicktafel staat een zeventigtal potten met vergeten groenten en eetbare bloemen”, zei Manon van Hoye van de Plantentuin.

De picknicktafel blijft de hele zomer staan op het domein. “Daarmee willen we de seizoensfeesten op een andere manier in de kijker plaatsen. Tevens sluiten we daarmee de toch wel moeilijke overgang af van het federale naar het Vlaamse niveau”, aldus van Hoye.

Het Agentschap Plantentuin Meise werd bij decreet van 1 januari 2014 ondergebracht bij het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse regering. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content