Op de luchthaven van Singapore is voor de laatste keer een vliegtuig van Singapore Airlines (SIA) geland dat rechtstreeks afkomstig was van New York.

Daarmee komt er een einde aan de langste lijnverbinding ter wereld, met een vluchtduur van bijna 19 uur.

Vlucht SQ 21 landde maandagochtend op de luchthaven van Changi in Singapore. Daarmee kwam er een einde aan de verbinding die negen jaar geleden was gelanceerd, maar waarvan het einde ongeveer een jaar geleden was aangekondigd. Door de stijging van de olieprijzen was de verbinding van meer dan 15.000 kilometer niet langer rendabel, zeggen analisten.

Op de vlucht van op de New Yorkse luchthaven Newark zaten slecht honderd passagiers, allemaal in businessclass. Zij betaalden 14.000 Singaporese dollar (ongeveer 8.200 euro) voor een heen- en terugreis.

De verbinding Singapore-New York blijft bestaan, maar heeft voortaan een tussenlanding in het Duitse Frankfurt. Onlangs werd ook al een rechtstreekse verbinding Singapore-Los Angeles stopgezet.

De langste rechtstreekse vluchten ter wereld zijn nu de verbindingen Dubai-Houston, Dubai-Los Angeles en Johannesburg-Atlanta, die elk meer dan 16 uur duren. (Belga/MS)

Op de luchthaven van Singapore is voor de laatste keer een vliegtuig van Singapore Airlines (SIA) geland dat rechtstreeks afkomstig was van New York. Daarmee komt er een einde aan de langste lijnverbinding ter wereld, met een vluchtduur van bijna 19 uur. Vlucht SQ 21 landde maandagochtend op de luchthaven van Changi in Singapore. Daarmee kwam er een einde aan de verbinding die negen jaar geleden was gelanceerd, maar waarvan het einde ongeveer een jaar geleden was aangekondigd. Door de stijging van de olieprijzen was de verbinding van meer dan 15.000 kilometer niet langer rendabel, zeggen analisten. Op de vlucht van op de New Yorkse luchthaven Newark zaten slecht honderd passagiers, allemaal in businessclass. Zij betaalden 14.000 Singaporese dollar (ongeveer 8.200 euro) voor een heen- en terugreis. De verbinding Singapore-New York blijft bestaan, maar heeft voortaan een tussenlanding in het Duitse Frankfurt. Onlangs werd ook al een rechtstreekse verbinding Singapore-Los Angeles stopgezet. De langste rechtstreekse vluchten ter wereld zijn nu de verbindingen Dubai-Houston, Dubai-Los Angeles en Johannesburg-Atlanta, die elk meer dan 16 uur duren. (Belga/MS)