De Wereldgezondheidsorganisatie heeft bekend gemaakt in welke landen de gezondheidszorg het slechtst is.

Rondtrekken door Afrika is, als het op gezondheidsrisico's aankomt, niet zo'n goed idee. Afrika is het continent met de meeste landen waar de gezondheidszorg onder de maat is. Dat geldt vooral voor de Centraal-Afrikaanse Republiek, Liberia, Malawi, Mozambique, Nigeria en de Democratische Republiek Congo.

Toch ligt het land met de slechtste gezondheidszorg niet in Afrika, maar in Azië. Nergens ter wereld is de medische zorg beroerder dan in Birma, een land dat door de verbeterde politieke situatie nu juist erg in trek begint te raken bij toeristen.

Ook naar exotische landen als Vanuatu, Samoa, Papoea Nieuw-Guinea en Cambodja reizen veel toeristen, maar daar in een ziekenhuis belanden is geen pretje. Toch worden in die landen veel toeristen ziek door de grote hoeveelheid en soorten parasieten.

Het zal ten slotte niet verbazen dat ook de medische zorg in de Afghanistan erg slecht is, maar voorlopig blijven de meeste toeristen daar om andere reden nog weg. (MS)

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft bekend gemaakt in welke landen de gezondheidszorg het slechtst is. Rondtrekken door Afrika is, als het op gezondheidsrisico's aankomt, niet zo'n goed idee. Afrika is het continent met de meeste landen waar de gezondheidszorg onder de maat is. Dat geldt vooral voor de Centraal-Afrikaanse Republiek, Liberia, Malawi, Mozambique, Nigeria en de Democratische Republiek Congo. Toch ligt het land met de slechtste gezondheidszorg niet in Afrika, maar in Azië. Nergens ter wereld is de medische zorg beroerder dan in Birma, een land dat door de verbeterde politieke situatie nu juist erg in trek begint te raken bij toeristen. Ook naar exotische landen als Vanuatu, Samoa, Papoea Nieuw-Guinea en Cambodja reizen veel toeristen, maar daar in een ziekenhuis belanden is geen pretje. Toch worden in die landen veel toeristen ziek door de grote hoeveelheid en soorten parasieten. Het zal ten slotte niet verbazen dat ook de medische zorg in de Afghanistan erg slecht is, maar voorlopig blijven de meeste toeristen daar om andere reden nog weg. (MS)