Volgens onderzoek gaat de Belg gemiddeld 15 keer per jaar op daguitstap. De kust en de Antwerpse Kempen zijn daarbij de meest bezochte regio's. Wat steden betreft is Brussel de populairste bestemming.
Uit de dagrecreatiemonitor van onderzoeksbureau WES blijkt dat alle Belgen samen 154 miljoen keer op daguitstap zijn geweest tussen april 2011 en maart 2012.

Met een daguitstap wordt een uitstap van minstens vier uur bedoeld in binnen- of buitenland, zonder overnachting.

Populaire dagtrips"Met 143 miljoen van de dagtrippen zijn de binnenlandse daguitstappen ruim in de meerderheid. Als we naar regio's kijken, dan lokken de kust en de Antwerpse Kempen het meest bezoekers. Wat steden betreft is Brussel het populairst. Het is centraal gelegen, is het grootste shoppingcenter en er zijn heel wat evenementen. Na Brussel volgen Antwerpen, Luik, Gent en Brugge", weet Rik De Keyser, bestuurder-directeur van WES.

De 11 miljoen daguitstappen naar het buitenland gaan vooral door in de grensregio's van Nederland en Frankrijk.

ActiviteitenDe populairste activiteiten op een dagtrip zijn wandelen en fietsen, gevolgd door winkelen voor het plezier. Dat gebeurt vaker in de binnensteden dan in de grote shoppingcenters.

Daguitstapjes gaan minder vaak gepaard met culturele activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken of een evenement bijwonen.

11 Miljard euro Gemiddeld besteedt de Belg 24 euro per persoon per uitstap, goed voor een jaarlijkse som van 3,7 miljard euro.

Aan vakanties met overnachtingen in binnen- en buitenland geeft de Belg bijna dubbel zoveel uit. Waardoor de Belgen jaarlijks 11 miljard uitgeven aan toerisme. (Belga/LG)

Volgens onderzoek gaat de Belg gemiddeld 15 keer per jaar op daguitstap. De kust en de Antwerpse Kempen zijn daarbij de meest bezochte regio's. Wat steden betreft is Brussel de populairste bestemming. Uit de dagrecreatiemonitor van onderzoeksbureau WES blijkt dat alle Belgen samen 154 miljoen keer op daguitstap zijn geweest tussen april 2011 en maart 2012. Met een daguitstap wordt een uitstap van minstens vier uur bedoeld in binnen- of buitenland, zonder overnachting. Populaire dagtrips"Met 143 miljoen van de dagtrippen zijn de binnenlandse daguitstappen ruim in de meerderheid. Als we naar regio's kijken, dan lokken de kust en de Antwerpse Kempen het meest bezoekers. Wat steden betreft is Brussel het populairst. Het is centraal gelegen, is het grootste shoppingcenter en er zijn heel wat evenementen. Na Brussel volgen Antwerpen, Luik, Gent en Brugge", weet Rik De Keyser, bestuurder-directeur van WES. De 11 miljoen daguitstappen naar het buitenland gaan vooral door in de grensregio's van Nederland en Frankrijk.ActiviteitenDe populairste activiteiten op een dagtrip zijn wandelen en fietsen, gevolgd door winkelen voor het plezier. Dat gebeurt vaker in de binnensteden dan in de grote shoppingcenters. Daguitstapjes gaan minder vaak gepaard met culturele activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken of een evenement bijwonen. 11 Miljard euro Gemiddeld besteedt de Belg 24 euro per persoon per uitstap, goed voor een jaarlijkse som van 3,7 miljard euro. Aan vakanties met overnachtingen in binnen- en buitenland geeft de Belg bijna dubbel zoveel uit. Waardoor de Belgen jaarlijks 11 miljard uitgeven aan toerisme. (Belga/LG)