Impact op reizen naar de USA en New York?

De aanslagen van 2001 hebben op korte termijn een schokeffect gehad. Maar die terugval is meer dan van tafel geveegd door een andere belangrijker factor: de dollarkoers. Die heeft de interesse in en het aantal boekingen voor de Verenigde Staten de hoogte in gestuwd. Ook New York blijft zeer "hot".

Impact op de luchtvaartsector?

Een groot impact, met grote verliezen, op korte termijn. Maar opvallend is dat de consument niet minder gaat reizen. De veerkracht van de mens is niet te onderschatten. Na de eerste emoties volgt de ratio.

Voor de luchtvaartsector zelf waren de nadagen van 9/11 een zeer uitdagende periode. Veel luchtvaart- maatschappijen moesten hun businessplan grondig herzien. Sommige luchtvaartmaatschappijen gingen zelfs failliet.

9/11 heeft onomkeerbare evoluties ingeleid en een consolidatiegolf ontketend met monsterfusies, die tot op vandaag gevolgen hebben. 9/11 heeft in een versneld tempo duidelijk gemaakt wat het belang is van een moderne kostenstructuur.

De grootste impact voor de luchtvaart kwam er op het vlak van veiligheid. Verstrengde veiligheid op de grond en rond de vliegtuigen, verstevigde cockpitdeuren en strengere controles zijn daarvan slechts de meest zichtbare.

Impact op de toerismesector in het algemeen?

9/11 heeft een decennium ingeluid, waarin de luchtvaart en het toerisme vaker werden geconfronteerd met externe invloeden: Sars, vogelgriep, aswolk, Arabische lente,...

De consument heeft nu meer technologische mogelijkheden om zelf zijn vakantie samen te stellen, maar door de voorbije 10 jaar blijft hij toch op zijn hoede.

Onderzoek toont aan dat die consument de hoogste zekerheid en bijstand ervaart bij de combinatie reisagent-touroperator-luchtvaartmaatschappij. Reisorganisaties die succesvol willen zijn, hebben hun model hierop aangepast. De reiziger ervaart een geruststellend gevoel, waarbij hij kan rekenen op bijstand en financiële zekerheid.

Hebben Belgen schrik om te vliegen op 11 september 2011?

De 10e verjaardag van 9/11 is niet iets waar de Belgische reiziger rekening mee houdt bij het plannen van zijn vakantie. Dat blijkt uit de boekingsgegevens bij Jetair/Jetairfly.

Nemen luchtvaartmaatschappijen bijzondere maatregelen op zondag 11 september 2011?

De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly past de strenge veiligheidsregels toe die sinds 9/11 gelden. Voor de vluchten van 11 september geldt de normale hoge veiligheidsstandaard, zonder bijkomende maatregelen.

Impact op reizen naar de USA en New York? De aanslagen van 2001 hebben op korte termijn een schokeffect gehad. Maar die terugval is meer dan van tafel geveegd door een andere belangrijker factor: de dollarkoers. Die heeft de interesse in en het aantal boekingen voor de Verenigde Staten de hoogte in gestuwd. Ook New York blijft zeer "hot". Impact op de luchtvaartsector? Een groot impact, met grote verliezen, op korte termijn. Maar opvallend is dat de consument niet minder gaat reizen. De veerkracht van de mens is niet te onderschatten. Na de eerste emoties volgt de ratio. Voor de luchtvaartsector zelf waren de nadagen van 9/11 een zeer uitdagende periode. Veel luchtvaart- maatschappijen moesten hun businessplan grondig herzien. Sommige luchtvaartmaatschappijen gingen zelfs failliet. 9/11 heeft onomkeerbare evoluties ingeleid en een consolidatiegolf ontketend met monsterfusies, die tot op vandaag gevolgen hebben. 9/11 heeft in een versneld tempo duidelijk gemaakt wat het belang is van een moderne kostenstructuur. De grootste impact voor de luchtvaart kwam er op het vlak van veiligheid. Verstrengde veiligheid op de grond en rond de vliegtuigen, verstevigde cockpitdeuren en strengere controles zijn daarvan slechts de meest zichtbare.Impact op de toerismesector in het algemeen? 9/11 heeft een decennium ingeluid, waarin de luchtvaart en het toerisme vaker werden geconfronteerd met externe invloeden: Sars, vogelgriep, aswolk, Arabische lente,... De consument heeft nu meer technologische mogelijkheden om zelf zijn vakantie samen te stellen, maar door de voorbije 10 jaar blijft hij toch op zijn hoede. Onderzoek toont aan dat die consument de hoogste zekerheid en bijstand ervaart bij de combinatie reisagent-touroperator-luchtvaartmaatschappij. Reisorganisaties die succesvol willen zijn, hebben hun model hierop aangepast. De reiziger ervaart een geruststellend gevoel, waarbij hij kan rekenen op bijstand en financiële zekerheid.Hebben Belgen schrik om te vliegen op 11 september 2011? De 10e verjaardag van 9/11 is niet iets waar de Belgische reiziger rekening mee houdt bij het plannen van zijn vakantie. Dat blijkt uit de boekingsgegevens bij Jetair/Jetairfly. Nemen luchtvaartmaatschappijen bijzondere maatregelen op zondag 11 september 2011? De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly past de strenge veiligheidsregels toe die sinds 9/11 gelden. Voor de vluchten van 11 september geldt de normale hoge veiligheidsstandaard, zonder bijkomende maatregelen.