De haven van Zeebrugge opent de deuren voor het publiek tijdens de Navy Days

© Belga

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli opent de marinebasis in Zeebrugge opnieuw de deuren voor het grote publiek voor de 34e editie van de Navy Days.

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli opent de marinebasis in Zeebrugge opnieuw de deuren voor het grote publiek voor de 34e editie van de Navy Days.

Tijdens die tweedaagse zet de marine haar opdrachten voor de Belgische kust in de kijker. Thema dit jaar is “de Marine… ten dienste van de samenleving”.

Er zijn tal van tentoonstellingen, demonstraties, reddingssimulaties met de Seaking, concerten en kinderanimatie, luidt het in een persbericht van Defensie.

Naast de Marine exposeren ook heel wat partners: de scheepvaartpolitie, douane, zeevisserij, de andere militaire componenten, het informatiecentrum van Defensie, petersteden en maritieme verenigingen.

Blikvangers

Zestien Belgische en buitenlandse marineschepen zijn toegankelijk voor het publiek. Blikvangers dit jaar zijn het nieuwe Belgische patrouillevaartuig “P901 Castor” en het Amerikaans commandoschip “LCC 20 USS Mount Whitney”.

Er zijn schepen van de Belgische vloot, maar ook uit Polen, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Ook de nieuwe marineversie van de NH90 helikopter en de nieuwe aanvalsboten “FRISC” van de Special Forces worden voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld.

De marinebasis is op 5 en 6 juli gratis toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. De NMBS en De Lijn bieden speciale evenemententickets aan. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content