De griezeligste Halloween bestemmingen

Hotels.com selecteerde de griezeligste plekjes zoals zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden voor een extra spannende Halloween.

Geestenkind in New Orleans

Op de begraafplaatsen van New Orleans zijn oorlogshelden begraven, die tijdens de laatste grote slag van de Amerikaanse bevrijdingsoorlog in 1812-1815 stierven. De omwonenden worden nog altijd achtervolgd door de geesten van mannen die toen zijn omgekomen. Hotel Monteleone is niet voor niets één van de meest spookachtige plekken in de VS. Op de 14de verdieping dwaalt een geestenkind, als we de gasten die tijdens Halloween in het hotel verblijven mogen geloven.

Onopgeloste moorden in Londen

De mythe van Jack the Ripper, de man die in 1888 een reeks brute moorden op prostituees pleegde, fascineert nog steeds veel toeristen. In de Londonse wijk Whitechapel sneed Jack the Ripper de kelen van de dames door. Veel van zijn slachtoffers keerden na hun dood terug naar het plaats delict. Hun aanwezigheid is nu nog altijd voelbaar in de gebouwen rond Mitre Square, zoals in het Chamberlain Hotel.

Mythes over Kopenhagen

De Kopenhaagse Kleine Molen werd gebouwd in 1783 en is de laatste molen op de oude dijk. Tegenwoordig is het een deel van het Nationaal Museum, maar vroeger leefde er een echtpaar tot hun dood in 1900. Naar verluidt spoken zij er ’s nachts nog steeds rond. Ook rond het Trekroner fort schijnt het te spoken. Het fort werd gebouwd in 1713 en ligt op een klein eiland bij de ingang van de Kopenhaagse haven. De vestigingswerken werden vroeger gebruikt om Denemarken te beschermen tegen vijanden. Nu is het een plaats waar Deense spookjagers spirituele aanwezigheid en huilgeluiden hebben waargenomen.

Dodenstrand van Singapore

Bij Singapore denken reizigers vaak aan zee, luxe en ontspanning, maar één van de exotische stranden was het decor voor een uiterst bloederige confrontatie in de Tweede Wereldoorlog. Op Changi Beach werden duizenden Chinese soldaten doodgeschoten door Japanners. De lokale bevolking beweert dat het geschreeuw van de doden ’s nachts op het strand hoorbaar is. ’s Ochtends trekken de geesten zich terug in de gaten langs de rand van het water, waar hun lichamen werden begraven.

Ondergrondse spoken in Parijs

Onder Parijs ligt een uitgebreid stelsel van meer dan 300 kilometer aan ondergrondse gangen, assen en catacomben, waarvan sommigen werden gebruikt als begraafplaats. Toeristen kunnen met Halloween een huiveringwekkende rondleiding krijgen. Ook in het Franse spookhotel Le Pavillion vinden veel onverklaarbare gebeurtenissen plaats. Zelfs zoveel dat dat het management eerder een gespecialiseerd team inschakelde om de paranormale activiteiten te onderzoeken.

Bloederig verleden van Edinburgh

Rond het Greyfriars kerkhof in Edinburgh is de beroemde Bloody Mackenzie begraven. De legende vertelt dat de Mackenzie de wereld rond reisde op zoek naar nieuwe methodes om zijn gevangenen te martelen. In de jaren ’90 is zijn graf verwoest door een zwerver en sommigen beweren dat het de geest weer tot leven heeft gewekt. In een klein stadje op 20 km afstand van Edinburgh, ligt ook het Dalhousie Castle Hotel, waar het niet pluis schijnt te zijn.

De exorcist in Washington

In Washington D.C. staat George Town, één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in het land. In de straten rond de universiteit is de legendarische horrorfilm “The Exorcist” opgenomen. Lafayette Square staat bekend om de onverklaarbare gebeurtenissen, die worden toegeschreven aan spoken en geesten. Ook in het Omni Shoreham Hotel wordt flink gegriezeld. Gasten horen vreemde geluiden en lampen en televisies gaan uit zichzelf aan en uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content