De grappigste dierenfoto’s van het jaar: alvast een voorproefje

'Doing the Sand Dance' van Janet Miles in Lake Clark in Alaska

Een reebok die zijn tong uitsteekt, een scheel kijkende uil en lachende zebra’s: alvast een voorproefje van de foto’s die kans maken op de titel ‘grappigste dierenfoto van het jaar’.

De Comedy Wildlife Photography is momenteel in volle gang. Nog tot 30 juni kan iedereen die een grappige foto van dieren heeft gemaakt deze inzenden en kans maken op mooie prijzen zoals fotocamera’s, software voor fotografen en – de hoofdprijs, al zal de winnaar daar welllicht nog even op moeten wachten – een safari in Masai Mara in Kenia.

Lees ook: Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van het jaar

Maar het belangrijkste doel van de wedstrijd is, zoals ieder jaar, de aandacht vestigen op alle mooie kanten van de dierenwereld en zo de liefde voor de natuur vergroten. Daarom geven de bedenkers van de wedstrijd Paul Johnson-Hicks en Tom Sullan geven samen met The Born Free Foundation alvast drie tips mee on zelf een klein steentje bij te dragen aan de bescherming van de natuur. Meer tips vind je op hun website.

1. Koop verantwoordelijk: vermijd producten met palmolie want palmolieplantages zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de vernieiting van de regenwouden waar juist zo’n grote diversiteit aan dieren voorkomt. Het spreekt voor zich dat je ook wegwerpplastic zoveel mogelijk mijdt.

2. Beperk het gebruik van water door bijvoorbeeld korter en minder vaak te douchen, het toilet niet altijd door te spoelen (20 liter per keer) en de tuin minder vaak te besproeien.

3. Word ‘Wildlife Influencer’: probeer je omgeving zoveel mogelijk te overtuigen van het nut en schoonheid van de natuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content