De finalisten: Travel & City

Ontdek de finalisten van de categorie Travel & City.

Travel Bart LA

Vliegen in eerste klas, overnachten in presidentiële suites en dat allemaal aan zachte prijzen. Bart Lapers leert je de tips en tricks om budgetvriendelijk te reizen. Zijn blog haalde de internationale pers al, en eindigde eerder in de finale van de Weekend Blog Awards.

Chopsticks and Trains

Dat het koppel Kat en Maarten een passie deelt voor reizen, spat af van hun blog, die in het Engels en Nederlands geschreven wordt. Ze vertellen over trips naar landen als Australië, Oezbekistan, Bulgarije, Thailand en Ethiopië en laten je mee genieten van al het lekkers dat ze onderweg uitproberen.

Dichtbij en ver weg

Deze professioneel uitziende en tweetalige blog (Nederlands en Engels) is het werk van reisjournalisten/fotografen Myriam en Werner. Uit hun goed geschreven teksten en prachtige foto’s blijkt een speciale liefde voor Frankrijk en culinair genieten.

Håndbagage

De reisblog van radiomaker Sam De Bruyn (ex-StuBru, nu Qmusic) blinkt uit in zijn geniale eenvoud: Sam brengt 48 uur door in een stad en maakt daarvan een verslag in 48 frisse foto’s. De Bruyn reist licht, goedkoop, kort en veel, en telkens met een goede vriend als reisgezel.

June

De drijvende kracht achter deze ’travel & food’ blog is schrijver en journalist Toni De Coninck. Zijn beknopte teksten, over het andere Ibiza of wellnessen in Tirol, worden aangekleed met handige extra informatie, inclusief internetlinks en mooie beelden.

New Places to Be

Eline VandeGehuchte loodst je langs de nieuwste hotspots in België, van aparte restaurants tot verborgen hotels. Af en toe steekt ze de landsgrenzen over en bericht ze vanuit Parijs, Amsterdam of Barcelona. De blog blinkt uit door zijn originele vormgeving, uitnodigende foto’s en treffende teksten.

Non Stop Destination

Lies woonde eerder al in Engeland, Schotland en Zuid-Afrika en verhuisde onlangs naar Vancouver, Canada. Op haar blog wisselt ze persoonlijke belevenissen af met handige insider tips voor andere reizigers, lijstjes en fotoverslagen.

The.Ego.Tripper

Een bijzonder aantrekkelijke blog van een fervente globetrotter uit Antwerpen. The.Ego.Tripper haalde eerder al de finale van de Weekend Blog Awards. Zijn leuk geschreven teksten, persoonlijke tips en hippe foto’s bezorgen hem ook dit jaar een plaats in onze top tien.

Tjoolaard

West-Vlaming Niel Van Herck doet niets liever dan de wereld ronddolen en was vorig jaar de winnaar in deze categorie. Dat hij dit jaar opnieuw een belangrijke kanshebber is, komt onder meer door zijn humoristische post over een kappersbezoek in China en zijn Prison Escape naar een gevangenis in Rotterdam.

Travelboulevard

Lifestylejournaliste Nina en haar partner brengen een leuke afwisseling van reisverhalen, fotoverslagen, en lijstjes: tien must sees in Istanbul, vijf tips voor wie Curaçao voor het eerst bezoekt. Het duo belandde vorig jaar op de derde plaats van de Weekend Blog Awards.

Stem op jouw favoriet via het stemformulier

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content