Negen mooie stadjes in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen sloegen dertig jaar gelegen de handen in elkaar en zijn ondertussen uitgegroeid tot een toeristische topattractie in Duitsland. Wonderful 9, zo noemen ze zichzelf.

Het stadje Celle telt bijvoorbeeld de meeste vakwerkhuizen in heel Europa en presenteert een originele toer: een heksenwandeling. In Göttingen kunt u in de voetsporen van de gebroeders Grimm een literaire wandeling maken of van 14 tot 25 mei het oudste Händelfestival ter wereld bijwonen.

Goslar met zijn keizerlijke paleis, prachtige oude centrum en ertsmijn Rammelsberg staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Hameln wordt tijdens de zomer de legende van de rattenvanger nagespeeld. De Zoo in Hannover, door TripAdvisor uitgeroepen tot de mooiste in Duitsland, bestaat 150 jaar en viert dat met allerlei evenementen voor jong en oud.

En ook Hildesheim viert een jubileum: de stad bestaat 1200 jaar. Op 4 en 5 september wordt dat gevierd met een internationaal straatmuzikanten- en kunstenfestival. Hanze- en studentenstad Lüneburg ligt het verst naar het noorden en wist een perfecte combinatie te vinden tussen de oude architectuur en trendy winkels, restaurants en bars.

Uit Wolfenbüttel komt de beroemde likeur Jägermeister. U kunt er het bedrijf bezoeken. Braunschweig ten slotte is de stad van leeuwen en wetenschappers. De betekenis daarvan kunt u ontdekken tijdens een stadrondleiding of een boottocht op de Oker.

Negen mooie stadjes in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen sloegen dertig jaar gelegen de handen in elkaar en zijn ondertussen uitgegroeid tot een toeristische topattractie in Duitsland. Wonderful 9, zo noemen ze zichzelf.Het stadje Celle telt bijvoorbeeld de meeste vakwerkhuizen in heel Europa en presenteert een originele toer: een heksenwandeling. In Göttingen kunt u in de voetsporen van de gebroeders Grimm een literaire wandeling maken of van 14 tot 25 mei het oudste Händelfestival ter wereld bijwonen. Goslar met zijn keizerlijke paleis, prachtige oude centrum en ertsmijn Rammelsberg staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Hameln wordt tijdens de zomer de legende van de rattenvanger nagespeeld. De Zoo in Hannover, door TripAdvisor uitgeroepen tot de mooiste in Duitsland, bestaat 150 jaar en viert dat met allerlei evenementen voor jong en oud. En ook Hildesheim viert een jubileum: de stad bestaat 1200 jaar. Op 4 en 5 september wordt dat gevierd met een internationaal straatmuzikanten- en kunstenfestival. Hanze- en studentenstad Lüneburg ligt het verst naar het noorden en wist een perfecte combinatie te vinden tussen de oude architectuur en trendy winkels, restaurants en bars. Uit Wolfenbüttel komt de beroemde likeur Jägermeister. U kunt er het bedrijf bezoeken. Braunschweig ten slotte is de stad van leeuwen en wetenschappers. De betekenis daarvan kunt u ontdekken tijdens een stadrondleiding of een boottocht op de Oker.