De Bodensee

Het gebied rond de Bodensee behoort tot de mooiste toeristische bestemmingen van Duitsland. Sportievelingen kunnen zich uitleven in allerlei watersporten en wandelaars komen tot rust langs de oever.

De Bodensee, ook wel het Meer van Konstanz genoemd, ligt op het grensgebied tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het aangename, milde klimaat, de oude dorpjes en de omringende bergen zorgen voor een aparte sfeer in deze regio. Rond het meer, dat gevoed wordt door de Rijn, loopt de Rundwanderweg. Deze 250 km lange route is ideaal om de omgeving te verkennen. Dit kan te voet, met de fiets of op skates.

Wat moet je zien?
Geschiedenis
Konstanz

Het gebied rond de Bodensee behoort tot de mooiste toeristische bestemmingen van Duitsland. Sportievelingen kunnen zich uitleven in allerlei watersporten. Langs de oever kom je helemaal tot rust in de prachtige natuur. Ook de verschillende stadjes zijn een bezoekje waard.

In Reichenau, op een schiereiland in het meer, vind je een beschermde benedictijnerabdij. Mainau, is dan weer vermaard als bloemeneiland. Bezoekers komen van heinde en verre om zich te verbazen over de weelderige bloemenpracht. Tropische en subtropische vegetatie met honderden kleuren, geuren en vormen prikkelen de zinnen.

Konstanz is dan weer de grootste stad van de regio. De belangrijkste bezienswaardigheid daar is de 11-eeuwse, romaanse kathedraal. Ook in Wasserburg en Lindau staan heel wat historische gebouwen.

Over het meer zie je regelmatig een zeppelin voorbij glijden. Dat heeft alles te maken met de stad Friedrichshafen. Daar werden in 1900 de eerste exemplaren getest, je vindt er vandaag het zeppelinmuseum.

Waterratten vinden de Bodensee een waar paradijs. In de zomer heeft het water een aangename temperatuur, je kunt er zwemmen, zeilen, roeien en duiken. Vanwege de beschermde fauna en flora worden de jetski en de waterscooter geweerd.

Wandelaars en fietsers kunnen dus in alle rust rond het meer op verkenning. De Rundwanderweg leidt langs boomgaarden, kastelen, oude, pittoreske dorpjes en schitterende parken. Sommige eilandjes in het meer kan je bereiken via de veerboot, andere zijn verbonden met het vasteland door een brug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content