Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte in Overijssel is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012.

De winnaar behaalde dit jaar de meeste punten in het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts en scoorde daarnaast uitmuntende gastenreviews.

Bed & Breakfast Hamshorst is gevestigd in een energie- en CO2-neutraal houten gebouw, verscholen in het Twentse coulisselandschap.

"De eigenaren koppelen luxe zoals een Finse buitensauna en een jacuzzi aan een uitstekende gastvrijheid. Gasten roemen de Scandinavische sfeer, het warme onthaal en het uitgebreide ontbijt. Niet voor niets scoort de Hamshorst in de reviews op www.bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,4", zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Tweede en derde plaats

B&B Hamshorst wint in de categorie van B&B's met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.

Op de tweede plaats in deze categorie staat het luxueuze bed & breakfast Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland.

Op de derde plaats is geëindigd het sfeervolle appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Winnaars 4 tulpen

1e prijs: B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel

2e prijs: De Wroeter in Epe, Gelderland

3e prijs: Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-Holland

Winnaars 3 tulpen

1e prijs: B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland

2e prijs: Beijersland in Gendt, Gelderland

3e prijs: Amica Bed and Breakfast in Zonnemaire, Zeeland

Winnaars 2 tulpen

1e prijs: De Appelgaard in Culemborg, Gelderland

2e prijs: B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland

3e prijs: Bed & Breakfast Mandersloot in Maarsbergen, Utrecht

Winnaars 1 tulp

1e prijs: Allekes-inn in Berlicum, Noord-Brabant

2e prijs: Meursside in Delft, Zuid-Holland

3e prijs: Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland

Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte in Overijssel is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012. De winnaar behaalde dit jaar de meeste punten in het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts en scoorde daarnaast uitmuntende gastenreviews. Bed & Breakfast Hamshorst is gevestigd in een energie- en CO2-neutraal houten gebouw, verscholen in het Twentse coulisselandschap. "De eigenaren koppelen luxe zoals een Finse buitensauna en een jacuzzi aan een uitstekende gastvrijheid. Gasten roemen de Scandinavische sfeer, het warme onthaal en het uitgebreide ontbijt. Niet voor niets scoort de Hamshorst in de reviews op www.bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,4", zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.Tweede en derde plaats B&B Hamshorst wint in de categorie van B&B's met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat het luxueuze bed & breakfast Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. Op de derde plaats is geëindigd het sfeervolle appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.Winnaars 4 tulpen 1e prijs: B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel 2e prijs: De Wroeter in Epe, Gelderland 3e prijs: Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-HollandWinnaars 3 tulpen 1e prijs: B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland 2e prijs: Beijersland in Gendt, Gelderland 3e prijs: Amica Bed and Breakfast in Zonnemaire, ZeelandWinnaars 2 tulpen 1e prijs: De Appelgaard in Culemborg, Gelderland 2e prijs: B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland 3e prijs: Bed & Breakfast Mandersloot in Maarsbergen, UtrechtWinnaars 1 tulp 1e prijs: Allekes-inn in Berlicum, Noord-Brabant 2e prijs: Meursside in Delft, Zuid-Holland 3e prijs: Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland