De beste B&B’s in Nederland in 2015

Tala Lodge behaalde de hoogste score in de 5-tulpencategorie, de topklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De tweede prijs is voor B&B Life is Good in de Brabantse plaats Heeswijk-Dinther. De derde prijs is voor Bed & Breakfast Carpe Diem in het Brabantse dorp Oirschot, vorig jaar winnaar van deze verkiezing.

Bij het vaststellen van de winnaars kijkt Stichting Bed & Breakfast Nederland onder meer naar de puntentelling in het B&B classificatiesysteem en de reviews die gasten schrijven op de website.

“De genomineerden waren dit jaar aan elkaar gewaagd. Alle drie bieden ze hun gasten buitengewoon comfort en een uitstekende service gecombineerd met veel ruimte en privacy”, zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Tala Lodge maakt het verschil met wellnessfaciliteiten en een unieke ambiance. Gasten verblijven in een grote privésuite en hebben onbeperkt beschikking over een 6-persoons buitenspa. Dit wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,7 in de reviews.”

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn de beste bed & breakfasts van Nederland bekendgemaakt. Een overzicht van alle bekroonde accommodaties:

Winnaars 5 tulpen

1. Tala Lodge in Ravenswoud (Friesland)

2. Life is Good in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant)

3. Carpe Diem in Oirschot (Noord-Brabant)

Winnaars 4 tulpen

1. The Black Horse B&B & More in Ureterp (Friesland)

2. De Paasloërhof in Paasloo (Overijssel)

3. Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)

Winnaars 3 tulpen

1. Bed in de Betuwe in Hemmen (Gelderland)

2. De Boksloot in Ravenswoud (Friesland)

3. Tulpen & Zo in Julianadorp (Noord-Holland)

Winnaars 2 tulpen

1. Hotel California in Wichmond (Gelderland)

2. De Tuinkamer in ‘s-Gravenzande (Zuid-Holland)

3. Lots4U in Culemborg (Gelderland)

Winnaars 1 tulp

1. B&B Passage in Driebergen(Utrecht)

2. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden (Friesland)

3. De Vlinder in Nijmegen (Gelderland)

Opvallend is de grote verscheidenheid onder de winnaars: van landelijke hoeves tot monumentale panden en een woonboot. Hanny Arens: “Dit is wat B&B’s zo aantrekkelijk maakt: iedere accommodatie is uniek en er is voor elk wat wils. Of je nu wilt verblijven op het platteland of in de stad, er is altijd wel een geschikt bed & breakfast vlakbij. Door hun kleinschaligheid en persoonlijke benadering zijn B&B’s steeds vaker de eerste keuze voor wie op zoek is naar logies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content