Italianen zijn de best geklede Europeanen. Dat vindt althans ruim een derde van de 12.000 vakantiegangers uit twintig Europese landen die hun mening gaven op de website Zoover.

Op de tweede plaats, maar wel op ruime afstand van de Italianen met maar 11 procent van de stemmen, eindigen de Fransen. Op nummer drie staan de Zweden die 9 procent van de stemmen wisten te veroveren.

Opvallend is dat de meeste Europeanen de kledingstijl van hun eigen landgenoten, meestal samen met die van de Italianen, bovenaan plaatsen.

Europeanen zijn het er unaniem over eens dat Polen zich het slechtst kleden. Nog geen twee procent van de ondervraagden vindt dat de Polen zich leuk kleden. Ook de kledingsmaak van de Grieken, Duitsers en Britten valt niet in goede aarde.

Grootste modemissers

Het mag geen verrassing heten dat het dragen van sokken in sandalen door twee derde van de Europeanen gezien wordt als de grootste mode fout. Ook een man die een te kleine zwembroek draagt kan niet charmeren.

Bij vrouwen vinden we vooral een te kleine legging of vormloze kleding zoals een broekpak lelijk. (MS)

Top 3 best gekleed

1. Italianen - 34,8 procent

2. Fransen - 10,9 procent

3. Zweden - 9,2 procent

Top drie slechtst gekleed

1. Polen - 1,7 procent

2. Grieken - 4 procent

3. Duitsers - 4,2 procent

Italianen zijn de best geklede Europeanen. Dat vindt althans ruim een derde van de 12.000 vakantiegangers uit twintig Europese landen die hun mening gaven op de website Zoover. Op de tweede plaats, maar wel op ruime afstand van de Italianen met maar 11 procent van de stemmen, eindigen de Fransen. Op nummer drie staan de Zweden die 9 procent van de stemmen wisten te veroveren. Opvallend is dat de meeste Europeanen de kledingstijl van hun eigen landgenoten, meestal samen met die van de Italianen, bovenaan plaatsen. Europeanen zijn het er unaniem over eens dat Polen zich het slechtst kleden. Nog geen twee procent van de ondervraagden vindt dat de Polen zich leuk kleden. Ook de kledingsmaak van de Grieken, Duitsers en Britten valt niet in goede aarde. Grootste modemissers Het mag geen verrassing heten dat het dragen van sokken in sandalen door twee derde van de Europeanen gezien wordt als de grootste mode fout. Ook een man die een te kleine zwembroek draagt kan niet charmeren. Bij vrouwen vinden we vooral een te kleine legging of vormloze kleding zoals een broekpak lelijk. (MS)