De Belgische kust trok in 2015 meer dan 17 miljoen dagtoeristen

© Belga

De kust heeft in 2015 17,7 miljoen dagtoeristen aangetrokken, goed voor een kleine stijging van een procent. Ook vakantiewoningen en de kusthotels deden het afgelopen jaar goed.

Dat blijkt uit cijfers van het provinciebedrijf Westtoer. Het aantal dagtoeristen is licht toegenomen, en dat is vooral te danken aan de maanden augustus en december. Dat laatste toont aan dat de kust ook buiten het zomerseizoen aantrekkelijk is voor toeristen. Extreme topdagen met 220.000 dagtoeristen en meer waren er niet. 2015 was dan wel een zonnig jaar, maar ook een jaar met opvallend veel regendagen aan de kust.

Ook de vakantiewoningen lieten een stijging opmeten van een procent. Augustus blijft de belangrijkste maand, maar ook mei doet het, dankzij de verlengde weekends, heel goed. Jeugdlogies zitten met een stijging van drie procent in de lift, net zoals de vakantieparken en -centra waar een toename genoteerd wordt van zes procent. Het aantal overnachtingen op kustcampings bleef gelijk.

Kwaliteit en vier seizoenen

Ook de kusthotels hebben er een goed jaar op zitten met een gemiddelde bezettingsgraad op maandbasis van 80 procent. Dat gemiddelde wordt niet enkel behaald door de zomermaanden, want de hotels noteren sterke bezettingsgraden van april tot september. Tijdens het paasweekend of de verlengde weekends in mei liepen die zelfs op tot 90 procent.

“Zowel het dagtoerisme als het verblijfstoerisme hebben hele jaar door prima cijfers genoteerd. December was een sterke maand voor het dagtoerisme. Hotels en vakantiewoningen doen het vooral goed van april tot september. Ook in 2016 blijven kwaliteit en ‘vier seizoenen’ belangrijke thema’s”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content