De Belgische en Nederlandse fietsroute van het jaar

Gelderland is in 2010 de meest aantrekkelijke fietsprovincie in Nederland. In België is dat Limburg.

Gelderland is in 2010 de meest aantrekkelijke fietsprovincie in Nederland. Op de voet gevolgd door Noord-Brabant. In België is Limburg verreweg de populairste fietsprovincie, gevolgd door de provincie Antwerpen.

Dat blijkt uit de cijfers van Fietsen.123, de populairste fietswebsite van Nederland en Vlaanderen.

De recreatieve fietser in Nederland fietst vooral graag in Gelderland. Dit jaar gevolgd door Noord-Brabant en Zuid-Holland op respectievelijk de tweede en derde plaats. In deze provincies wordt door de recreatieve fietser en bezoekers van Fietsen.123 het meest gezocht naar routes.

Gelderland heeft met de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe dan ook drie erg aantrekkelijke fietsregio’s.

Limburg fietsparadijs in Vlaanderen

In België is de bakermat van het fietsknooppuntennetwerk, de provincie Limburg, op de eerste plaats geëindigd, op de voet gevolgd door Antwerpen en West-Vlaanderen. De provincie Limburg maakt haar naam als ‘fietsparadijs’ hiermee waar.

Meer dan 2750 routes

Fietsen.123 publiceert op dit moment in totaal maar liefst 2053 gratis toegankelijke routes in Nederland, en 762 routes in België. Fietsen.123 is de populairste fietswebsite van de Benelux met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. Naast de fietsroutes is ook het dagelijkse fietsnieuws een populair onderdeel van de site, evenals de fietsrouteplanner.

Informatie

Fietsen.123 Nederland

Fietsen.123 België

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content