De 20 rustigste nationale parken in de VS

1. Arches National Park in Utah: zoals de naam al zegt beschermt dit park bijna 2000 bogen van zandsteen.

2. Canyonlands in Utah: een ruig gebied met een wirwar van kloven, grillige rotsformaties en ravijnen gevormd door de Colorado River en de Green River die hier doorheen stromen.

3. Lassen Volcanic National Park in Californie: het middelpunt van dit vulkanische park is de actieve vulkaan Lassen Peak (3.187 meter). Verder liggen er warme bronnen en dampende putten, maar ook mooie bergweiden en heldere meertjes.

4. Channel Islands (Anacapa, Santa Cruz, Santa Rosa, san Miguel en Santa Barbara): op deze geïsoleerde en weinig bezochte eilanden komen veel planten voor die uniek zijn in de wereld.

5. Great Sand Dunes in Colorado: Park met de hoogste duinen in Noord-Amerika.

6. Big Ben National Park in Texas: dit ruige gebied is eigenlijk drie parken in één: bergen, woestijn en rivieren.

7. Kenai Fjords National Park in Alaska: Dit gletsjergebied verandert voortdurend door het verschuiven van de ijsmassa’s, aardbevingen en stormen.

8. Voyageurs National Park in Minnesota; een park met meren, rivieren en eilanden dat je het beste met de boot kan verkennen.

9. Black Canyon of the Gunnison National Park in Colorado: deze diepe en erg smalle kloof is gemaakt van vulkanisch gesteente en daardoor hoofdzakelijk zwart van kleur.

10. Guadeloupe Mountains National Park in Texas: één van de oudste zandstenen riffen ter wereld. Het meest opvallend zijn de Guadeloupe bergen die plotseling boven de Chihuahua woestijn uitsteken.

11. Dry Tortugas National Park in Florida: Deze zeven eilandjes ten westen van Key West staan bekend om de vogels, het marine leven, legendes van piraten en goudschatten en de militaire geschiedenis.

12. Congaree National Park in South Carolina: een groot bosgebied dat regelmatig onder water stroomt. De bodem is daardoor zeer vruchtbaar met als gevolg een enorme diversiteit aan bomen.

13. Great Basin National Park in Nevada: dit park met hoge bergen, eeuwenoude pijnbomen, koude bergriviertjes en leemstenen grotten wordt maar door weinig toeristen bezocht en vormt daarom een oase van rust.

14. Wrangel-St. Elias National Park in Alaska: het grootste park in de Verenigde Staten met de meeste hoge bergen en de meeste gletsjers.

15. North Cascades National Park in Washington: puntige bergtoppen, diepe valleien, talloze watervallen en meer dan 300 gletsjers vormen de attracties in dit park.

16. Isle Royale National Park in Michigan: het grootste eiland in Lake Superior. U kunt dit eiland met dichte bossen en ruige kusten enkel met de boot of een vliegtuigje bereiken.

17. Gates of the Arctic National Park in Alaska: het meest noordelijk gelegen natuurpark in de VS. Het is enkel te voet of met een vliegtuigje te bereiken.

18. Katmai National Park in Alaska: de Valley of Ten Thousand Smokes, een soort maanlandschap gevormd door een vulkaanuitbarsting, vormt het hoogtepunt van dit park.

19. Grand Staircase Escalante National Monument in Utah: dit gebied met rotsformaties in verschillende kleuren en een labyrint van kloven en ravijnen werd als allerlaatste deel van de VS in kaart gebracht.

20. Lake Clark National Park in Alaska: behalve het gletjermeer Lake Clark vindt u twee actieve vulkanen, bergen, bergmeertjes en gletsjers in dit park.

Bron: Los Angeles Times

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content