De 11 leukste attracties voor kinderen in Singapore

© Reuters

Het grootste aquarium ter wereld, het hoogste reuzenrad, de allereerste safari in het donker, een van de mooiste dierentuinen ter wereld en Universal Studios: dat zijn maar een paar van de vele attracties voor kinderen in Singapore.

Het grootste aquarium ter wereld, het hoogste reuzenrad, de allereerste safari in het donker, een van de mooiste dierentuinen ter wereld en Universal Studios: dat zijn maar een paar van de vele attracties voor kinderen in Singapore. 1. Singapore Zoo

De Singapore Zoo behoort tot de mooiste dierentuinen ter wereld. De dieren leven er zoals ze in het wild ook zouden doen. Hun natuurlijke leefomgeving wordt op onzichtbare manieren bijvoorbeeld door moerassen, of door met planten overwoekerde grachten van het publiek afgeschermd. Kooien zijn er nagenoeg niet te zien. Er leven driehonderd diersoorten uit de hele wereld waaronder orang-oetans, witte tijgers, olifanten en witte neushoorns. Ruim twintig procent van deze dieren wordt in de natuur bedreigd.

2. Nachtsafari

Zoals de naam al suggereert is deze dierentuin enkel ’s avonds wanneer het donker is geopend. Net als de Singapore Zoo hanteert ook deze nachtsafari het principe van de open dierentuin om de dieren zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te kunnen zien. Singapore had in 1994 een wereldprimeur met de nachtsafari en het is ondertussen een van de populairste attracties in het land. De bezoekers kunnen een tocht te voet maken of met een tram. Ze zien de dieren zoals hyena’s, luipaarden, Indische neushoorns dan bij licht dat lijkt op natuurlijk maanlicht. Je zal zien dat de dieren dan ook een heel ander gedrag vertonen dan overdag. Na afloop van de tour wacht de bezoekers nog een spectaculaire show met traditionele krijgers en vuur.

3. River Safari

Deze River Safari is de nieuwste dierenattractie in Singapore. In het park zijn tien verschillende ecosystemen nagebootst waaronder de Mississippi, Yangtze, Nijl en Amazone. In bootjes vaar je over deze verschillende rivieren terwijl je onderweg Maleise tijgers, anaconda’s, reuzenpanda’s of krokodillen tegenkomt.

4. Jurong Bird Park

Een park geheel gewijd aan vogels lijkt misschien minder spectaculair, maar dat geldt niet voor deze dierentuin. Met meer dan 9000 vogels van 600 soorten behoort Jurong tot de grootste vogelparken ter wereld. De bezoekers mogen in de volières waar bontgekleurde tropische vogels vliegen rondlopen. In een van de volières is de hoogste kunstmatige waterval (30 meter hoog) ter wereld te vinden. Sommige vogels mogen gevoerd worden en er zijn shows met roofvogels, maar ook met ara’s, neushoornvogels, flamingo’s en kaketoes.

5. Singapore Flyer

De Singapore Flyer is met 165 meter nu nog het hoogste reuzenrad ter wereld. Binnenkort zal het van de troon gestoten worden door de High Roller in Las Vegas. Maar een rondje blijft bijzonder. Bij helder weer overzie je niet alleen heel Singapore, maar ook een deel van Indonesië en Maleisië. ’s Avonds wordt het reuzenrad in telkens wisselende kleuren verlicht en wanneer je dan een rondje maakt heb je een schitterend uitzicht over de stad en de talloze verlichte bootjes op zee die liggen te wachten voor de haven. Wanneer je het geluk hebt dat je in het donker met het vliegtuig in Singapore landt kan je van datzelfde ongelofelijke uitzicht genieten.

6. Science Center Singapore

Dit museum is bedoeld voor het hele gezin, maar vooral voor kinderen bijzonder leuk en leerzaam. Meer dan 850 tentoonstellingen vertellen over vrijwel alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Bezoekers mogen alles zelf uitproberen en testen en het resultaat is telkens weer een verrassing. Een favoriet van de kinderen is het waterdoolhof. Naast het Science Center ligt het koepelvormige filmtheater Omnimax en het Observatory dat uniek is omdat je hier door de telescoop zowel de sterrenhemel op het noordelijk als zuidelijk halfrond kan zien (Singapore ligt vrijwel op de Evenaar). Ook nog leuk is Snowcity waar je terwijl het buiten doorgaans niet kouder is dan 25 graden kan snowboarden, skiën en in de sneeuw kan spelen.

7. Cable Car Singapore

Deze kabelbaan is een leuke manier om naar Sentosa Island te gaan. Hij vertrekt op Mount Faber op het vasteland van Singapore en loopt hoog boven het water naar Sentosa Island. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Singapore en de schepen voor de kust.

8. Cruise op de Singapore River

Je ziet Singapore tijdens een cruise op een hele andere manier. Je vaart in een traditionele ‘bumboat’ die in de begindagen van Singapore gebruikt werd om goederen te vervoeren. De tocht begint op de plaats waar Sir Stamford Raffles voor het eerst voet aan wal zette en gaat verder langs architecturale kunstwerken als het Marina Bay Sands, de Singapore Flyer, het Fullerton Hotel en het Asian Civilisations Museum. De cruises zijn vooral leuk in het donker.

9. Aquarium

Dit Aquarium op Sentosa Island is met stip het grootste ter wereld. Het telt maar liefst 800 verschillende soorten zeedieren waaronder 200 haaien, reuzenmantra’s, Napoleonvissen, dolfijnen, de gigantische itajara ‘s, de Japanse spin krab die bijna vier meter groot kan worden en bijzonder zeldzame dieren als de gitaarvis. Behalve een voelbak waarin je zeesterren, zee-egels, schelpen en nog veel meer dieren mag aanraken, kan je in dit aquarium snorkelen tussen de tropische vissen en overnachten in zogenaamde Ocean Suites waar de vissen voor je raam voorbij zwemmen.

10. Adventure Cove Waterpark

Net als het Aquarium ligt ook het Adventure Cove Waterpark op Sentosa Island. Het park belooft eindeloos waterplezier voor het hele gezin: spectaculaire en supersnelle glijbanen, een groot aquarium waar je tussen 20.000 tropische vissen kan snorkelen, een bad met roggen waarin je mag zwemmen en een avonturenrivier door veertien verschillende landschappen waarbij de zeedieren beneden en soms boven je zwemmen.

11. Universal Studios

Natuurlijk ontbreekt ook een pretpark niet in Singapore: Universal Studios. 18 van de 24 attracties zijn speciaal voor Singapore ontworpen waardoor het weer helemaal anders is dan de Universal Studios parken in bijvoorbeeld Japan en de VS. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content