De 10 mooiste uitzichten op de Wild Atlantic Way in Ierland

De 10 mooiste uitzichten op de Wild Atlantic Way in Ierland
© GF

De Wild Atlantic Way, de 2500 kilometer lange route tussen Donegal naar Cork, biedt fantastische landschappen langs een indrukwekkende, woeste kust. Toerisme Ierland noemt tien punten waar je zeker even stil moet gaan staan om van het uitzicht te genieten.

Malin Head © Raymond Fogarty

Malin Head is het meest noordelijke punt van het eiland Ierland en het schiereiland Inishowen. Malin Head staat bekend om haar woeste kustlandschap. Ga ook zeker kijken bij 'Hell's Hole': een enorme grot waar het zeewater bij vloed met bruut geweld om zich heen slaat. In de buurt vind je ook 'The Devil's Bridge', een indrukwekkende, door de natuur gevormde brug over het water.

Mullaghmore Head © GF

Bezoek op een rustige dag, wanneer het niet te hard waait, Classibawn Castle en geniet van de serene schoonheid van het landschap en de zee. Ga je op een winderige dag een kijkje nemen bij dit kasteel? Ervaar dan de kracht en pracht van de machtige Atlantische oceaan.

Kylemore Abbey © GF

Gelegen aan een meer tussen al het groen van de bergen vind je Kylemore Abbey. Gebouwd in 1867 en gezien als één van de meest romantische plekjes in Ierland.

Killary Harbour © Raymond Fogarty

Het uitzicht over Killary Harbour, een haven in Ierland's grootste fjord, is ongelofelijk. Het wordt omringd door de bergen van Connemara National Park. Als je geluk hebt zie je zelfs nog dolfijnen die een zamlpje proberen te vangen.

The Cliffs of Moher © GF

De Cliffs of Moher is één van de meest bezochte attracties in Ierland. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Aran eilanden, The Twelve Bens (bergketen) in Connemara en op de baai van Galway.

Loop Head © Valerie O'Sullivan

In dit compacte gebied vind je prachtige landschappen, zeekliffen, unieke rotsformaties en een enorme diversitieit aan vogels en zeedieren. Beklim de vuurtoren voor het beste utizicht.

Dursey Island © iStockphoto

Bekijk de Wild Atlantic Way van de andere kant, neem de kabelbaan naar Dursey Island en geniet van het uitizcht op de woeste, ruige kustlijn.

Skellig Michael © GF

Dit UNESCO werelderfgoed was meer dan 1000 jaar geleden een toevluchtsoord voor monniken. De unieke bijenkorfvormige gebouwen zijn een echte must-see. Skellig Michael was ook te zien in Star Wars: The Force Awakens als schuildplaats van Luke Skywalker.

Mizen Head © Raymond Fogarty

Mizen Head is het meest Zzidwestelijke puntje van Ierland. Ook hier vind je prachtige kliffen. Wandel hier over de bijzondere loopbrug en geniet van het uitzicht op de Wilde Atlantic Way.

Inchydoney beach © GF

Eén van de vele mooi stranden die the Wild Atlantic Way te bieden heeft. Deze is te vinden in County Cork. Hier kun je het hele jaar door genieten van prachtige panorama's.