De 10 goedkoopste steden in Europa voor een citytrip

Uit de Hotel Price Index van Hotels.com blijkt dat in de eerste helft van 2014 de hotelprijzen in Europa zijn gestegen. In een groot aantal Europese steden blijven hotels nog steeds goed betaalbaar.

In de eerste helft van 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting het laagst in Vilnius. Reizigers betaalden in Vilnius gemiddeld 70 euro per overnachting tijdens de eerste zes maanden van 2014.

Oost-Europese steden zijn sterk vertegenwoordigd in deze lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van 73 euro per overnachting, waarbij Bratislava opvallend gedaald is qua gemiddelde hotelprijzen per overnachting (een daling van 5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013).

Naast Boekarest en Bratislava zijn Boedapest (75 euro) en Krakau (77 euro) ook populaire en betaalbare stedentripbestemmingen.

Zuid-Europa

Enkele jaren geleden werden de hoteliers in de zuidelijke eurozonelanden het hardst getroffen door de crisis. Nu het vertrouwen in het economische herstel in met name Europa lijkt toe te nemen, stijgen ook hier de gemiddelde hotelkamerprijzen.

Madrid (84 euro) en Lissabon (84 euro) zijn respectievelijk met 7 en 6 procent gestegen, maar nog steeds zijn deze steden een van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

De volledige top tien

1. Vilnius in Litouwen: 70 euro 2. Boekarest in Roemenie: 73 euro 3. Bratislava in Slowakije: 73 euro 4. Boedapest in Hongarije: 75 euro 5. Krakau in Polen: 77 euro 6. Warschau in Polen: 79 euro 7. Riga in Letland: 80 euro 8. Madrid in Spanje: 84 euro 9. Lissabon in Portugal: 84 euro 10. Tallinn in Estland: 85 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content