De 10 duurste hotelsuites ter wereldDe 10 duurste hotelsuites ter wereld

De ‘Royal Villa’ van het Grand Resort Lagonissi in Athene Kost zo’n slordige 35.000 euro per nacht, maar voor die prijs heeft u wel een privé stukje strand met eigen kok en butler. Ook aanwezig: een piano met pianist, een verwarmd zwembad en stoombad.

De ‘Hugh Hefner Sky Villa’ in het Palms Casino Resort heeft een jacuzzi met zicht op de kustlijn van Las Vegas. Voor ongeveer 28.000 euro krijgt u een butler, roterend bed en een pokertafel ter beschikking.

Het ‘Ty Warner Penthouse’ in het Four Seasons in New York kunt u reserveren voor 23.816 euro per nacht. Troeven: zicht van 360 graden, een grote vleugelpiano, negen kamers, een butler, en televisies met alle beschikbare kanalen ter wereld.

Voor de ‘Royal Penthouse Suite’ van het President Wilson Hotel in Genève telt u een goede 23.000 euro neer per nacht dat u er verblijft. In ruil daarvoor krijgt u vier kamers, zes badkamers, een cocktail lounge met ruimte voor 40 gasten en niet onbelangrijk: kogelvrije vensters.

Geen last van onder- of bovenburen in de Bridge Suite in The Atlantis Resort op de Bahama’s. Michael jackson en Oprah Winfrey mochten er al genieten van de marmeren baden en de tien kamers met diensten van een butler en een kok incluis. Dit kost u ongeveer 17.500 euro per nacht.

In de suite van het Ritz Carlton in Moskou wordt u verwend met vijf maaltijden per dag, een piano, een bibliotheek en fantastisch zicht op het Rode Plein. Met ongeveer 12.800 euro per dag komt u ervan af.

Het meest luxueuze hotel van Dubai, de Burj Al Arab, biedt u de Royal Suite aan voor 12.600 euro per dag. De suite heeft marmeren vloeren, mahoniehouten meubelen, een private bioscoop en een roterend bed. Hermes toiletartikelen sieren de badkamer. Voor een kleine meerkost krijgt u een Rolls Royce of helikopter met chauffeur/piloot tot uw beschikking.

Houdt u van de Alpen? Dan is de Royal Armleder Suite van ‘Le Richemond’ in Genève iets voor u. Het biedt een terras met spectaculair zicht op de Genève en de Alpen, parketvloer, mozaïeken en kogelvrije vensters. En dat allemaal voor circa 12.200 euro per overnachting.

De Royal Suite van het Four Seasons Georges V in Parijs is ongetwijfeld de meest klassieke suite uit de top tien: antiek interieur, marmeren entree, een eigen kantoor, sauna en apart damestoilet. Prijskaartje: 11.250 euro.

Voor 10.900 euro is de Imperial Suite in het Park Hyatt Vendôme te Parijs voor één nacht van u. Eyecatchers: een balkon van 645 vierkante meter, een eetzaal, bar, stoomkamer, bubbelbad en massage tafel. Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content