Een warme groet van de Sint in Antwerpen! #sintlive #dagsinterklaas #antwerpen #intredesint #nostalgie #sinterklaas

A photo posted by Rosalin Brinks (@rosalinbrinks) on

De traditie wil dat Sinterklaas met zijn stoomboot vanuit Spanje naar onze contreien komt om op 6 december - zijn verjaardag - alle brave kinderen pakjes te brengen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwelkomde de Sint op de kaai aan Het Steen, waar ook vlaggenzwaaiers en een fanfare de kindervriend opwachtten.

Pieten met zwarte vegen

"Welkom in Antwerpen. Vanmorgen heb ik nog gebeld met de minister van Binnenlandse Daken en hij verzekert me dat er geen problemen zijn", zei De Wever. Een stoet ging vanaf de Schelde richting Grote Markt. Terwijl met zwarte vegen besmeurde Pieten zoetigheden uitdeelden, schudde de Sint de hand van heel wat kinderen, die tekeningen of ook wortels bijhadden voor het paard van Sinterklaas 'Slechtweervandaag'.

Vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis riep de Sint de kinderen op lief te zijn voor elkaar, mama en papa te helpen, niet te pesten en flink mee te werken op school. Daarop beantwoordde de Sint de cruciale vraag of er dit jaar stoute kinderen waren. De Sint was bedroefd toen hij in zijn boek las dat de zesjarige Emma haar moeder een patat had gegeven, maar het bleek gelukkig om een aardappel te gaan. "Ik heb goed nieuws. Er zijn dit jaar geen stoute kinderen! ", besloot de Sint, wat op luid gejuich van het publiek werd onthaald. (Belga)

De traditie wil dat Sinterklaas met zijn stoomboot vanuit Spanje naar onze contreien komt om op 6 december - zijn verjaardag - alle brave kinderen pakjes te brengen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwelkomde de Sint op de kaai aan Het Steen, waar ook vlaggenzwaaiers en een fanfare de kindervriend opwachtten. "Welkom in Antwerpen. Vanmorgen heb ik nog gebeld met de minister van Binnenlandse Daken en hij verzekert me dat er geen problemen zijn", zei De Wever. Een stoet ging vanaf de Schelde richting Grote Markt. Terwijl met zwarte vegen besmeurde Pieten zoetigheden uitdeelden, schudde de Sint de hand van heel wat kinderen, die tekeningen of ook wortels bijhadden voor het paard van Sinterklaas 'Slechtweervandaag'. Vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis riep de Sint de kinderen op lief te zijn voor elkaar, mama en papa te helpen, niet te pesten en flink mee te werken op school. Daarop beantwoordde de Sint de cruciale vraag of er dit jaar stoute kinderen waren. De Sint was bedroefd toen hij in zijn boek las dat de zesjarige Emma haar moeder een patat had gegeven, maar het bleek gelukkig om een aardappel te gaan. "Ik heb goed nieuws. Er zijn dit jaar geen stoute kinderen! ", besloot de Sint, wat op luid gejuich van het publiek werd onthaald. (Belga)