Boottochten zijn er in de zomer in alle soorten en maten. Zo kunt u een boottochtje maken door het historische centrum van Gent; varen met een speedboot op de Leie al dan niet gecombineerd met een bezoek aan een brouwerij; in een luxesloep dobberen in de streek rond Deinze en Sint-Martens-Latem en onderweg uitstappen om kasteel Ooidonk te bezoeken; een avondtocht in een oude tjalk maken op het kanaal Bossuit-Kortijk. Educatieve tochten zijn ook mogelijk.

Tijdens een elektrische bootroute op het Gavermeer leert u bijvoorbeeld van alles over de drinkwaterwinning, de watervogels en de geschiedenis van het domein. Tijdens een kunstige boottocht tussen Deinze en Latem passeert u het landschap waar zowel schilders als dichters inspiratie vonden. Sportievelingen kunnen op verscheidene plaatsen een kano of kajak huren en er met of zonder begeleiding op uit trekken. (MS)

Info: Toerisme Leiestreek

Boottochten zijn er in de zomer in alle soorten en maten. Zo kunt u een boottochtje maken door het historische centrum van Gent; varen met een speedboot op de Leie al dan niet gecombineerd met een bezoek aan een brouwerij; in een luxesloep dobberen in de streek rond Deinze en Sint-Martens-Latem en onderweg uitstappen om kasteel Ooidonk te bezoeken; een avondtocht in een oude tjalk maken op het kanaal Bossuit-Kortijk. Educatieve tochten zijn ook mogelijk. Tijdens een elektrische bootroute op het Gavermeer leert u bijvoorbeeld van alles over de drinkwaterwinning, de watervogels en de geschiedenis van het domein. Tijdens een kunstige boottocht tussen Deinze en Latem passeert u het landschap waar zowel schilders als dichters inspiratie vonden. Sportievelingen kunnen op verscheidene plaatsen een kano of kajak huren en er met of zonder begeleiding op uit trekken. (MS)Info: Toerisme Leiestreek