Die moet het grote publiek sensibiliseren over de opwarming van de aarde en de oceanen. De expositie komt er in aanloop van de 21ste Klimaatconferentie, in december 2015 in Parijs.

Naar aanleiding van die klimaattop slaan Météo-France en het Natuurhistorisch Museum van Frankrijk de handen in elkaar om het brede publiek te sensibiliseren, maar vooral ook om de oceaan op de agenda te plaatsen van de klimaatconferentie.

"De oceaan vormt het hart van de gigantische wereldklimaatmachine. Maar die ontzaglijk grote oceaan en zijn ongelofelijke diversiteit van dier- en plantensoorten worden vandaag getroffen door de klimaatontregeling en hierdoor wordt het totale natuurlijke evenwicht van de aarde verstoord. Deze fenomenen hebben een impact op onze globale manier van leven", menen ze in het Zeecentrum.

Een van de grote publiekstrekkers wordt een nieuwe 3D-film "Océan & Climat: chaud devant!". Daarin zullen bezoekers de gevolgen zien van een steeds verder oprukkende zee en de destructieve gevolgen daarvan.

"Voor de eerste keer in de geschiedenis kan de mens tijdens zijn levensloop getuige zijn van een diepgaande mutatie van de planeet, een verandering die hij zelf heeft veroorzaakt. Als getuige, maar ook als actieve deelnemer: hij kan initiatieven nemen om de klimaatopwarming aan te pakken", wordt de expositie geduid.

De expositie opent voor het grote publiek op vrijdag 3 april.

(Belga)

Die moet het grote publiek sensibiliseren over de opwarming van de aarde en de oceanen. De expositie komt er in aanloop van de 21ste Klimaatconferentie, in december 2015 in Parijs.Naar aanleiding van die klimaattop slaan Météo-France en het Natuurhistorisch Museum van Frankrijk de handen in elkaar om het brede publiek te sensibiliseren, maar vooral ook om de oceaan op de agenda te plaatsen van de klimaatconferentie. "De oceaan vormt het hart van de gigantische wereldklimaatmachine. Maar die ontzaglijk grote oceaan en zijn ongelofelijke diversiteit van dier- en plantensoorten worden vandaag getroffen door de klimaatontregeling en hierdoor wordt het totale natuurlijke evenwicht van de aarde verstoord. Deze fenomenen hebben een impact op onze globale manier van leven", menen ze in het Zeecentrum. Een van de grote publiekstrekkers wordt een nieuwe 3D-film "Océan & Climat: chaud devant!". Daarin zullen bezoekers de gevolgen zien van een steeds verder oprukkende zee en de destructieve gevolgen daarvan. "Voor de eerste keer in de geschiedenis kan de mens tijdens zijn levensloop getuige zijn van een diepgaande mutatie van de planeet, een verandering die hij zelf heeft veroorzaakt. Als getuige, maar ook als actieve deelnemer: hij kan initiatieven nemen om de klimaatopwarming aan te pakken", wordt de expositie geduid. De expositie opent voor het grote publiek op vrijdag 3 april.(Belga)