Tot 31 december slingert de kerstmarkt van de Groenplaats tot aan het Steenplein. Er komt ook opnieuw een schaatsbaan en reuzenrad. Nieuw dit jaar is de spiegeltent op de Groenplaats, die tijdens het hele winterevenement de plek moet worden waar liefhebbers kunnen genieten van livemuziek, comedy of dans.

Zaterdag 8 december begint 'Winter in Antwerpen' om 18 uur met een première vol spektakel en straattheater. Grote internationale licht- en vuuracts worden afgewisseld met theateracts van onder meer het Franse gezelschap Compagnie Pipototal.

De première trekt van de De Keyserlei dwars door de stad naar het Steenplein. Onderweg krijgt het publiek ook onder meer een stel verlichte robots en een komische show van een acrobaat te zien. Op het Steenplein volgt om 22 uur nog een finale met vuurwerk.

Op 31 december zal er om middernacht traditiegetrouw een twintig minuten durend vuurwerk te aanschouwen zijn. Het publiek verzamelt voor een goed uitkijkpunt best op de busparking aan de Scheldekaaien, ter hoogte van het Zuiderterras.

Op zondag 6 januari eindigt het winterevenement met een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, waar alle Antwerpenaren kunnen toasten op een gelukkig 2013. Een kleine week later, op 12 januari, staat er tot slot nog een kerstboomverbranding gepland op Linkeroever. (Belga/MS)

Tot 31 december slingert de kerstmarkt van de Groenplaats tot aan het Steenplein. Er komt ook opnieuw een schaatsbaan en reuzenrad. Nieuw dit jaar is de spiegeltent op de Groenplaats, die tijdens het hele winterevenement de plek moet worden waar liefhebbers kunnen genieten van livemuziek, comedy of dans. Zaterdag 8 december begint 'Winter in Antwerpen' om 18 uur met een première vol spektakel en straattheater. Grote internationale licht- en vuuracts worden afgewisseld met theateracts van onder meer het Franse gezelschap Compagnie Pipototal. De première trekt van de De Keyserlei dwars door de stad naar het Steenplein. Onderweg krijgt het publiek ook onder meer een stel verlichte robots en een komische show van een acrobaat te zien. Op het Steenplein volgt om 22 uur nog een finale met vuurwerk. Op 31 december zal er om middernacht traditiegetrouw een twintig minuten durend vuurwerk te aanschouwen zijn. Het publiek verzamelt voor een goed uitkijkpunt best op de busparking aan de Scheldekaaien, ter hoogte van het Zuiderterras. Op zondag 6 januari eindigt het winterevenement met een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, waar alle Antwerpenaren kunnen toasten op een gelukkig 2013. Een kleine week later, op 12 januari, staat er tot slot nog een kerstboomverbranding gepland op Linkeroever. (Belga/MS)