In 1934 werd De rechtvaardige rechters, een paneel uit het drieluik Het Lam Gods, geschilderd door de gebroeders Jan en Hubert van Eyck, uit de Sint-Baafskathedraal in Gent gestolen. De vermoedelijke dader was Arsène Goedertier uit Wetteren. Het paneel is tot op vandaag spoorloos.

Alles over De rechtvaardige rechters en zijn verdwijning komt u te weten tijdens een culinaire wandeling in Wetteren. Wandelend langs de monumenten in Wetteren vertelt een gids over het schilderij, de diefstal en Arsène Goedertier.

Onderweg worden verscheidene pauzes ingelast om in een horecazaak te proeven van een gerecht van het Rechtvaardige Rechtersmenu. Eerst staat een haringslaatje met lamsoortjes op het menu, vervolgens het Lam Godsstoofpotje en als afsluiter een Wetterse vlaai.

De wandeling duurt drie uur, is zowel in het weekend als door de week mogelijk en kost 25 euro per persoon. De begeleiding door een gids, de proevertjes, een Wetters Lam Godsbier en koffie of thee zijn inbegrepen in de prijs. (MS)

In 1934 werd De rechtvaardige rechters, een paneel uit het drieluik Het Lam Gods, geschilderd door de gebroeders Jan en Hubert van Eyck, uit de Sint-Baafskathedraal in Gent gestolen. De vermoedelijke dader was Arsène Goedertier uit Wetteren. Het paneel is tot op vandaag spoorloos. Alles over De rechtvaardige rechters en zijn verdwijning komt u te weten tijdens een culinaire wandeling in Wetteren. Wandelend langs de monumenten in Wetteren vertelt een gids over het schilderij, de diefstal en Arsène Goedertier. Onderweg worden verscheidene pauzes ingelast om in een horecazaak te proeven van een gerecht van het Rechtvaardige Rechtersmenu. Eerst staat een haringslaatje met lamsoortjes op het menu, vervolgens het Lam Godsstoofpotje en als afsluiter een Wetterse vlaai. De wandeling duurt drie uur, is zowel in het weekend als door de week mogelijk en kost 25 euro per persoon. De begeleiding door een gids, de proevertjes, een Wetters Lam Godsbier en koffie of thee zijn inbegrepen in de prijs. (MS)