May Tagu is na 629 dagen zwangerschap bevallen. De baby stond snel op zijn pootjes en stak zijn slurfje in de lucht. Planckendael is erg blij, want de eerste baby van May Tagu, Baby Q, overleed in 2015 kort na de geboorte aan leverfalen. May Tagu toont zich een zorgzame moeder voor haar tweede baby.

Het is een waardevolle geboorte voor het kweekprogramma van de bedreigde Aziatische olifant. De abonnees van Zoo Antwerpen en Planckendael mogen dinsdag al een heel exclusief kraambezoek brengen. Het grote publiek kan het kleintje vanaf woensdag bewonderen.

De vader van de pasgeboren baby is stier Chang. Hij verhuisde intussen naar Kopenhagen, na nog twee andere dames in Planckendael te hebben bezwangerd. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook en May Tagu, zijn zwanger.

De Aziatische olifanten krijgen een Aziatische naam. Via de website van Planckendael kan gekozen worden tussen Suki (geliefde), Sumalee (beeldschone bloem) en Sawadee (goeiedag). In 2017 krijgen alle baby's namelijk een naam met een S.

May Tagu is na 629 dagen zwangerschap bevallen. De baby stond snel op zijn pootjes en stak zijn slurfje in de lucht. Planckendael is erg blij, want de eerste baby van May Tagu, Baby Q, overleed in 2015 kort na de geboorte aan leverfalen. May Tagu toont zich een zorgzame moeder voor haar tweede baby. Het is een waardevolle geboorte voor het kweekprogramma van de bedreigde Aziatische olifant. De abonnees van Zoo Antwerpen en Planckendael mogen dinsdag al een heel exclusief kraambezoek brengen. Het grote publiek kan het kleintje vanaf woensdag bewonderen. De vader van de pasgeboren baby is stier Chang. Hij verhuisde intussen naar Kopenhagen, na nog twee andere dames in Planckendael te hebben bezwangerd. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook en May Tagu, zijn zwanger. De Aziatische olifanten krijgen een Aziatische naam. Via de website van Planckendael kan gekozen worden tussen Suki (geliefde), Sumalee (beeldschone bloem) en Sawadee (goeiedag). In 2017 krijgen alle baby's namelijk een naam met een S.