De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een totaal nieuw museumconcept, waarin de beleving centraal staat.

Het Jenevermuseum - de benaming Nationaal Jenevermuseum is verdwenen - heeft een ware metamorfose ondergaan. De interactieve en zintuiglijke kennismaking met jenever staat nu centraal.

Gebruik van de zintuigen

De oorsprong, ontwikkeling en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank wordt op een verfrissende manier uit de doeken gedaan. Zo kunnen de bezoekers ruiken aan de diverse kruiden die gebruikt worden om jenever te maken.

Mooie visuele opstellingen in hout en audiovisuele presentaties zorgen voor een moderne museumbeleving. Een smaaktest bepaalt welke jenever de bezoeker allicht het best zal weten te appreciëren.

De modernisering houdt ook in dat de alcoholproblematiek niet uit de weg wordt gegaan. Door een virtuele dummy jenevers te serveren, ontdekt de bezoeker wat (te veel) alcohol met het menselijke lichaam doet. Wie dat persoonlijk wil ondervinden, kan hiervoor na de rondleiding terecht in het proeflokaal. (Belga/MS)

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een totaal nieuw museumconcept, waarin de beleving centraal staat. Het Jenevermuseum - de benaming Nationaal Jenevermuseum is verdwenen - heeft een ware metamorfose ondergaan. De interactieve en zintuiglijke kennismaking met jenever staat nu centraal. Gebruik van de zintuigen De oorsprong, ontwikkeling en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank wordt op een verfrissende manier uit de doeken gedaan. Zo kunnen de bezoekers ruiken aan de diverse kruiden die gebruikt worden om jenever te maken. Mooie visuele opstellingen in hout en audiovisuele presentaties zorgen voor een moderne museumbeleving. Een smaaktest bepaalt welke jenever de bezoeker allicht het best zal weten te appreciëren. De modernisering houdt ook in dat de alcoholproblematiek niet uit de weg wordt gegaan. Door een virtuele dummy jenevers te serveren, ontdekt de bezoeker wat (te veel) alcohol met het menselijke lichaam doet. Wie dat persoonlijk wil ondervinden, kan hiervoor na de rondleiding terecht in het proeflokaal. (Belga/MS)