David Kuborn, de voorzitter van Brussels by Water, verwacht ongeveer 9.000 mensen tijdens de "Brabantse Vaarhappening". Tegen 1 of 2 euro kan je de boot nemen in Vilvoorde, Brussel, Kapelle-op-den-Bos, Halle, Lembeek en Kampenhout. Een boottocht kan gecombineerd worden fiets- en wandeltochten, en bezoekjes aan allerlei bezienswaardigheden (zoals het vliegveld van Grimbergen, het witloofmuseum in Kampenhout en brouwerij Boon in Lembeek).

De vaarhappening, die al een 15-tal jaar wordt georganiseerd, vormt het startpunt van het toeristische seizoen op de Brabantse kanalen en de Zenne.

Vanaf 1 mei, en tot eind oktober, vaart ook opnieuw de Waterbus uit. Net als vorig jaar is dat op dinsdag, woensdag en donderdag. "De Waterbus zal minder vaak het volledige traject (Vilvoorde-Brussel) afleggen, maar de frequentie op het Brusselse gedeelte gaat omhoog", zegt Guido Moens, de gedelegeerd bestuurder van Kanaaltochten Brabant. Op die manier zal de Waterbus zeven keer per dag in beide richtingen varen in Brussel (Heembeekkaai en Van Praetbrug enerzijds, en Akenkaai en Sainctelette anderzijds).

Tijdens het evenement Brussel Bad, van 3 juli tot 9 augustus, vaart de Waterbus net als vorig jaar elke dag (behalve maandag) uit. Brussels by Water en Kanaaltochten Brabant bieden tijdens het vaarseizoen ook een reeks andere rondvaarten aan. (Belga)

David Kuborn, de voorzitter van Brussels by Water, verwacht ongeveer 9.000 mensen tijdens de "Brabantse Vaarhappening". Tegen 1 of 2 euro kan je de boot nemen in Vilvoorde, Brussel, Kapelle-op-den-Bos, Halle, Lembeek en Kampenhout. Een boottocht kan gecombineerd worden fiets- en wandeltochten, en bezoekjes aan allerlei bezienswaardigheden (zoals het vliegveld van Grimbergen, het witloofmuseum in Kampenhout en brouwerij Boon in Lembeek). De vaarhappening, die al een 15-tal jaar wordt georganiseerd, vormt het startpunt van het toeristische seizoen op de Brabantse kanalen en de Zenne. Vanaf 1 mei, en tot eind oktober, vaart ook opnieuw de Waterbus uit. Net als vorig jaar is dat op dinsdag, woensdag en donderdag. "De Waterbus zal minder vaak het volledige traject (Vilvoorde-Brussel) afleggen, maar de frequentie op het Brusselse gedeelte gaat omhoog", zegt Guido Moens, de gedelegeerd bestuurder van Kanaaltochten Brabant. Op die manier zal de Waterbus zeven keer per dag in beide richtingen varen in Brussel (Heembeekkaai en Van Praetbrug enerzijds, en Akenkaai en Sainctelette anderzijds). Tijdens het evenement Brussel Bad, van 3 juli tot 9 augustus, vaart de Waterbus net als vorig jaar elke dag (behalve maandag) uit. Brussels by Water en Kanaaltochten Brabant bieden tijdens het vaarseizoen ook een reeks andere rondvaarten aan. (Belga)