In de Antwerpse Zoo zijn vanaf nu ook koala's te bewonderen. De Zoo heeft twee koala's verhuisd van hun onderkomen in Planckendael naar de vernieuwde Vlaamse tuin in de Zoo. De bedoeling is met de diertjes te kweken.

Goonawarra en Guwara, zoals de koala's heten, bewezen eerder al in Planckndael dat ze een goed kweekkoppeltje zijn. Oobi Oobi, hun jong dat geboren werd in 2014, is intussen oud genoeg om op eigen benen te staan en blijft in Planckendael. "In het nieuwe verblijf in Antwerpen is er dus zeker ruimte voor een nieuw baby'tje."

Koala Goonawarra, ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst
Koala Goonawarra © ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

Europa telt slechts negen dierentuinen met koala's. Tot nu was Planckendael de enige dierentuin in België. Met de komst van de koala's naar Zoo Antwerpen is zij de tweede Belgische dierentuin met deze speciale dieren, en de tiende in Europa.

Koala's zijn geen gemakkelijke gasten. Ze zijn schuchter, stressgevoelig en moeilijke eters. Ze eten uitsluitend eucalyptus en lusten maar honderd van de achthonderd soorten. De Zoo en Planckendael kweken hun eucalyptus zelf en beperken zo hun ecologische voetafdruk.

Er leven naar schatting nog zo'n 80.000 koala's in de natuur. Daarom staan koala's sinds kort op de lijst van bedreigde diersoorten in Australië.

(Belga)

In de Antwerpse Zoo zijn vanaf nu ook koala's te bewonderen. De Zoo heeft twee koala's verhuisd van hun onderkomen in Planckendael naar de vernieuwde Vlaamse tuin in de Zoo. De bedoeling is met de diertjes te kweken.Goonawarra en Guwara, zoals de koala's heten, bewezen eerder al in Planckndael dat ze een goed kweekkoppeltje zijn. Oobi Oobi, hun jong dat geboren werd in 2014, is intussen oud genoeg om op eigen benen te staan en blijft in Planckendael. "In het nieuwe verblijf in Antwerpen is er dus zeker ruimte voor een nieuw baby'tje." Europa telt slechts negen dierentuinen met koala's. Tot nu was Planckendael de enige dierentuin in België. Met de komst van de koala's naar Zoo Antwerpen is zij de tweede Belgische dierentuin met deze speciale dieren, en de tiende in Europa. Koala's zijn geen gemakkelijke gasten. Ze zijn schuchter, stressgevoelig en moeilijke eters. Ze eten uitsluitend eucalyptus en lusten maar honderd van de achthonderd soorten. De Zoo en Planckendael kweken hun eucalyptus zelf en beperken zo hun ecologische voetafdruk. Er leven naar schatting nog zo'n 80.000 koala's in de natuur. Daarom staan koala's sinds kort op de lijst van bedreigde diersoorten in Australië. (Belga)