De kleintjes blijven voorlopig nog even binnen bij hun ouders tot ze sterk genoeg zijn om buiten te komen.

De twee nieuwe babypinguïns zijn voorlopig nog niet zichtbaar voor publiek. 'Zolang de diertjes klein zijn, blijven ze nog dicht bij hun moeder in het hok. Pas als ze hun volwassen, waterdichte veren hebben, zullen ze buiten komen', zegt woordvoerster Astrid Vertongen.

De geboorte van de pinguïns maakt deel uit van een kweekprogramma. Ze behoren tot een van de meest bedreigde pinguïnsoorten in de wereld: de Humboldtpinguïn. Voorlopig hebben de kuikens nog geen naam. Die wordt gekozen door de toekomstige adoptie-ouders.

De kleintjes blijven voorlopig nog even binnen bij hun ouders tot ze sterk genoeg zijn om buiten te komen. De twee nieuwe babypinguïns zijn voorlopig nog niet zichtbaar voor publiek. 'Zolang de diertjes klein zijn, blijven ze nog dicht bij hun moeder in het hok. Pas als ze hun volwassen, waterdichte veren hebben, zullen ze buiten komen', zegt woordvoerster Astrid Vertongen. De geboorte van de pinguïns maakt deel uit van een kweekprogramma. Ze behoren tot een van de meest bedreigde pinguïnsoorten in de wereld: de Humboldtpinguïn. Voorlopig hebben de kuikens nog geen naam. Die wordt gekozen door de toekomstige adoptie-ouders.