Het Heuvelland is trots op zijn erfgoed en wil iedereen daarin laten delen.

Daarom hebben de Heuvellandse kerk-raden en de stichting Open Kerken de handen ineengeslagen en van alle dorpskerken in de regio 'open kerken' gemaakt. Dat wil zeggen dat de kerken altijd, behalve tijdens een dienst, voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

In de kerken staan infopanelen opgesteld met een plattegrond van de kerk, de beziens-waardigheden en de geschiedenis. Zo leert u bijvoorbeeld dat de Sint-Eligiuskerk in Westouter al sinds de 9e eeuw een parochie is en wordt u in de Sint-Pieterkerk van Loker gewezen op het mooie houtsnijwerk.

Maaike Schwering

Het Heuvelland is trots op zijn erfgoed en wil iedereen daarin laten delen. Daarom hebben de Heuvellandse kerk-raden en de stichting Open Kerken de handen ineengeslagen en van alle dorpskerken in de regio 'open kerken' gemaakt. Dat wil zeggen dat de kerken altijd, behalve tijdens een dienst, voor iedereen vrij toegankelijk zijn. In de kerken staan infopanelen opgesteld met een plattegrond van de kerk, de beziens-waardigheden en de geschiedenis. Zo leert u bijvoorbeeld dat de Sint-Eligiuskerk in Westouter al sinds de 9e eeuw een parochie is en wordt u in de Sint-Pieterkerk van Loker gewezen op het mooie houtsnijwerk. Maaike Schwering