De stad Blankenberge meldt de goedkeuring van de stedenbouwkundige vergunning. Sea Life wil zo hun twintigste verjaardag vieren.

In het nieuwe project worden over een lengte van meer dan honderd meter verschillende hangbruggen, waterplassen, speeltoestellen en een glijbaan voorzien. Er moeten ook twee uitkijktorens komen: één met zicht op de otters en de pinguïns, en één met zicht op het buitenspel van de zeehonden. Ook de voorzijde krijgt een opknapbeurt en er liggen plannen op tafel voor een ontvangstplein.

"Het Sea Life Center vormt een belangrijke meerwaarde voor de badstad. Reeds vele jaren is Sea Life Blankenberge een referentie aan de kust, zowel op het vlak van kwaliteit als inzake duurzaamheid", aldus burgemeester Patrick de Klerck. "Het stadsbestuur staat volmondig achter een verdere opwaardering van de site en is tevreden over de goede samenwerking én deze belangrijke investering."

Het park, dat ook onder meer dienst doet als opvangcentrum voor zeehonden, viert met deze uitbreiding zijn twintigjarig bestaan, en wil met een investering van een half miljoen euro klaar zijn voor de toekomst.

(Belga/MS)

De stad Blankenberge meldt de goedkeuring van de stedenbouwkundige vergunning. Sea Life wil zo hun twintigste verjaardag vieren.In het nieuwe project worden over een lengte van meer dan honderd meter verschillende hangbruggen, waterplassen, speeltoestellen en een glijbaan voorzien. Er moeten ook twee uitkijktorens komen: één met zicht op de otters en de pinguïns, en één met zicht op het buitenspel van de zeehonden. Ook de voorzijde krijgt een opknapbeurt en er liggen plannen op tafel voor een ontvangstplein. "Het Sea Life Center vormt een belangrijke meerwaarde voor de badstad. Reeds vele jaren is Sea Life Blankenberge een referentie aan de kust, zowel op het vlak van kwaliteit als inzake duurzaamheid", aldus burgemeester Patrick de Klerck. "Het stadsbestuur staat volmondig achter een verdere opwaardering van de site en is tevreden over de goede samenwerking én deze belangrijke investering." Het park, dat ook onder meer dienst doet als opvangcentrum voor zeehonden, viert met deze uitbreiding zijn twintigjarig bestaan, en wil met een investering van een half miljoen euro klaar zijn voor de toekomst. (Belga/MS)