"Eigenlijk wilden we er dit weekend al mee beginnen, maar de rookpalen komen met wat vertraging en daarom gaan we iets later van start", zegt Fleur Franssen van de Antwerpse Zoo.

Er is wel voor gezorgd dat de rookzones aangename plekken zijn. "We wilden geen verdomhoekjes creëren, want we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt", aldus Franssen. "De rookzones moeten mooie en aangename plekken zijn. Als er horeca is, is een stukje van het terras beschikbaar voor rokers. Aan de rookpalen kunnen ze zien dat ze daar welkom zijn. De rookzones zijn ook aangeduid met icoontjes op de plattegrond." De parken plannen geen boetes uit te delen voor wie het verbod niet naleeft. "We gaan ervan uit dat de mensen zich eraan houden", klinkt het.

"Eigenlijk wilden we er dit weekend al mee beginnen, maar de rookpalen komen met wat vertraging en daarom gaan we iets later van start", zegt Fleur Franssen van de Antwerpse Zoo.Er is wel voor gezorgd dat de rookzones aangename plekken zijn. "We wilden geen verdomhoekjes creëren, want we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt", aldus Franssen. "De rookzones moeten mooie en aangename plekken zijn. Als er horeca is, is een stukje van het terras beschikbaar voor rokers. Aan de rookpalen kunnen ze zien dat ze daar welkom zijn. De rookzones zijn ook aangeduid met icoontjes op de plattegrond." De parken plannen geen boetes uit te delen voor wie het verbod niet naleeft. "We gaan ervan uit dat de mensen zich eraan houden", klinkt het.