Het Festival Carolus V dompelt de hoofdstad onder in de tijd van de Renaissance met een feestelijk cultuurprogramma, omdat het precies 500 jaar geleden is dat keizer Karel zijn eerste erfgoederen ontving in Brussel.

Vooral interessant zijn de rondleidingen waarbij de deelnemers de stad op een andere manier leren zien. U hebt de keuze uit allerlei thema's, waaronder Dokters en zieken in de kunst in de tijd van Vesalius en Bruegel, Herinnering aan de Begijnen of In het spoor van keizer Karel.

Tijdens sommige wandelingen wordt de sfeer nog echter doordat de gidsen in de klederdracht van een kruisboogschutter of pestdokter verschijnen. (MS)

Het Festival Carolus V dompelt de hoofdstad onder in de tijd van de Renaissance met een feestelijk cultuurprogramma, omdat het precies 500 jaar geleden is dat keizer Karel zijn eerste erfgoederen ontving in Brussel. Vooral interessant zijn de rondleidingen waarbij de deelnemers de stad op een andere manier leren zien. U hebt de keuze uit allerlei thema's, waaronder Dokters en zieken in de kunst in de tijd van Vesalius en Bruegel, Herinnering aan de Begijnen of In het spoor van keizer Karel. Tijdens sommige wandelingen wordt de sfeer nog echter doordat de gidsen in de klederdracht van een kruisboogschutter of pestdokter verschijnen. (MS)